Kipu, kankeus ja melkein Siilin eleganssi

Penkkaripäivä, joten ystäväni ja minä kävimme katsomassa kuorma-autoja – ja abeja – Helsingissä. Oli ihanaa olla aikoinaan lukiolainen, joka tiesi kaiken ja mielellään neuvoi muitakin! Autoissa oli useampi hyvä tekstitys ja iloisia, hauskasti pukeutuneita abiturientteja. Arvostin etenkin ranskalais-suomalaisen koulun lukion oppilaiden fryygialaismyssyjä.

Ystäväni keräsi kadulta suuren määrän karkkeja, joita abit heittivät mm. meille Lönnrotinkadulla. Hän laski kotona makeissaaliin: 680 grammaa. Allogeeninen kantasolusiirto tuhosi (nyyh!) suklaaintoni saamani solumyrkyn vuoksi. Pystyn syömään hieman tummaa suklaata, mutta maitosuklaa on edelleen tympeän makuista. Ikävä tilanne, koska suklaa kuului aiemmin lähimpiin ja rakkaimpiin ystäviini.

Minusta ei ollut karkkien kerääjäksi. Pitkäaikaisen kortisonin käytön jälkeen olen naurettavan kankea ja niveleni särkevät ikävästi. Saatan herätä siihen, että kämmeneni ovat kouristuneet yöllä kivuliaaseen kramppiin. Kivun hoitona oli aiemmin magnesium aamuin illoin, mutta magnesiumarvo kohosi, joten yritän pärjätä kipujeni ja yhden magnesiumin kanssa. Hematologin mukaan kohonnut magnesium vaikuttaa suola-arvoihin. Särkevät jalkapöydän luut ovat jo koomiset, joten tepastelen eteenpäin.

Abikiertue alkoi klo 13, mutta näimme tänään Rautatieasemalla jo puoli kaksitoista. Suuntasimme ensin Ateneumiin katsomaan Rodinin veistoksia ja Japanomania pohjoismaisessa taiteessa -teoksia. Ateneumilla on useita Rodinin uusintavaloksia kokoelmassaan, mm. Ajattelija. Näyttely oli ehdottomasti näkemisen arvoinen. (Näin taidemuseossa ilmoituksen, jonka mukaan nastapohjaisille kengille saa muovisuojukset lattioiden säästämiseksi. Eritäin järkevää, koska rakennus on kaunis.)

Museokortin hankkimisen jälkeen olen käynyt useissa näyttelyissä. Voin käydä näyttelyissä vaikka päivittäin kuntoni mukaan, koska Museokortilla pääsee ilmaiseksi yli 200 museoon. Toivoisin, että pääsen käymään (lämpimässä, hehee!) huhtikussa Turussa Aboa Vetus & Ars Novan nukkekotinäyttelyssä, jossa esineet ovat Victoria ja Albert -museosta Lontoosta. Lahjakkaiden tekijöiden valmistamia mielenkiintoisia esineitä on kiinnostava katsella.

Vinkki: kannattaa hankkia Museokortti, niin voi erinomaisen hyvin teeskennellä sivistynyttä (helmikanaa tai -henkilöä).

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.