Työnhakumeriittejä

Tein uudelleen työvoimatoimiston sivulla olevan soveltuvuustestin ja olen vastausteni perusteella edelleen tieteellinen ja taiteellinen.

http://www.mol.fi/avo/avo.htm

Tieteelliset eli I-tyypin ihmiset ovat kriittisiä, eritteleviä, älyllisiä ja loogisia. He ovat uteliaita ja haluavat ymmärtää ilmiöiden syitä ja löytää ratkaisuja ongelmiin. He arvostavat tiedon hankkimista ja opintoja. He ovat itsenäisiä ja haluavat usein työskennellä yksin omaan tahtiinsa. He ovat kiinnostuneita teoreettisista ja soveltavista tieteistä ja hakeutuvat etenkin tutkimus- ja tuotekehittelytehtäviin.

Taiteelliset eli A-tyypin ihmiset ovat taiteellisia ja luovia. He pitävät tehtävistä, jotka antavat mahdollisuuden ilmaista itseään ja käyttää mielikuvitustaan. He ovat omaperäisiä, itsenäisiä ja emotionaalisia. He eivät pidä rutiinityöstä ja tiukoista säännöistä. He suuntautuvat taiteellista ilmaisua tai tulkintaa vaativiin tehtäviin.

Kolmantena vahvana puolena oli C eli systemaattinen. Uskottavaa, koska hyvä organisointikykyni on todettu useissa tutkimuksissa.

IA-koodille ominaisia tehtäviä ovat esim. luova tiedeperustainen suunnittelu-, kehitys- ja tutkimustyö

AI-koodille ominaisia tehtäviä ovat esim. taiteellinen toiminta, johon sisältyy tieteellisen tutkimuksen tuloksia, teoreettisia perusteita tai teknillistä suunnittelua, esim. rakennustoiminnan, esinesuunnittelun, muodin, näyttämötaiteen ja kirjallisuuden alueilla.

Sopivia vaihtoehtoja ovat mm. kirjailija, maisema-arkkitehti, arkkitehti, dramaturgi, kielenkääntäjä, sisustusarkkitehti, tiedottaja, elokuvaleikkaaja, AD, ohjaaja ja toimittaja.

Minulla on nyt kätevästi noin kuusi ja puoli kuukautta aikaa opiskella esimerkiksi arkkitehdiksi…

Sprechen Sie Deutsch?

Vanhemmille vinkki: suostutelkaa lapsenne opiskelemaan saksaa, koska todella moni suomalainen uskoo osaavansa hyvin tai erittäin hyvin englantia (osa saattaa erehtyä) ja saksaa puhuvia tarvitaan työelämässä.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kenenkaan-saksaa-puhuvan-suomalaisen-ei-pitaisi-olla-tyoton/wrCYwxW2

Olisikohan aika parantaa 1800-luvulla eli yläasteella ja lukiossa viiden vuoden aikana opiskelemaani kieltä?

Muistan lähinnä Top Secret -elokuvassa (1984) mainitun hapankaaliosuuden – ja tietenkin nahkahousut. Jos feikkilehmä käyttää niityllä kumisaappaita, niin kyseessä täytyy olla tasokas elokuva.

Ich habe Sauerkraut in meinen Lederhosen:

https://www.youtube.com/watch?v=2w_mBnzyVTg

Top Secret quotes:

http://www.imdb.com/title/tt0088286/quotes

Déjà vu – I’ll always remember you – ja sama tietenkin myös saksaksi.

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.