Merivesialtaan ”lämpötila” on 14 astetta

Näin melkein ilmoittaa Allas Sea Pool sivullaan. Alastomilla ja puetuilla uimareilla on tänä iltana 16.9.2016 aivan loistavat maisemat Täydenkuun alastonuinnilla. En tarkoita toistensa tuijottamisessa, vaan meressä, saarissa, Etelärannassa, Kaivopuistossa jne.

Toisaalta: uikoon, ken tahtoo mielestäni hyisessä 14-asteisessa vedessä eli  melkein jäävesialtaassa. Hrrr.

Osassa altaissa on 27-asteista vettä eli lämpimämpääkin vettä on tiedossa.

Puhdas Vallisaari -näyttely, Monitoimitila 

Innovaationäyttely Vallisaaresta on Monitoimitilassa (maailmanpyörän päädyssä) -30.9.2016 klo 10 – 18, jos tilassa ei ole yksityistilaisuutta.

Vapaa pääsy.

Osoite: Katajanokanlaituri 2

Kuutamouinti Uimastadionilla pe 16.9.2016

Toisena vaihtoehtona tänä iltana pe 16.9. on Uimastadion, jossa on Kuutamouinti. Paikalle pääsee vielä klo 23 ja allas suljetaan klo 23:30.

Uimastadionin uintikausi päättyy sunnuntaina 21. syykuuta.

Arkkitehti Jorma Järven suunnittelema uimastadion rakennettiin 1940 olympiakisoja varten, jotka sodan vuoksi jouduttiin perumaan. Kilpa-areenana se toimi Helsingin vuoden 1952 olympialaisissa. (hel.fi)

Osoite: Hammarskjöldintie 5

Kuulin melko luotettavan huhun, jonka mukaan muualla Suomessa näkyy kuutamo, mutta uskon vasta, kun näen kuutamon omasta ikkunastani.

Bordercollie

Sisareni perheen bordercollie ui, jos vain saa tilaisuuden eli hyytävä järvivesi ei ole ainoastaan käsittämättömän hyvin tarkenevien lasten paikka, vaan koirankin tarkenee uida heidän kanssaan tai ihan itsenäisesti.

Bridget Jonesin vauva

Kävin aamupäivällä katsomassa Tennarissa ensiaamupäivässä (ensi-illan ehdoton kaveri) esitetyn Bridget Jones’s Baby -elokuvan. No, tulipa katsottua aiemman suosikkihahmon esitystä. Plussaa: hän ei enää tupakoinut.

https://www.youtube.com/watch?v=SB-PI5etdRQ

Useita hauskoja kohtia, mutta näyttelijät eivät enää näyttäneet samalta kuin aiemmin. Yllättävää kyllä, he olivat vanhentuneet matkalla.

Nyyh, Mr. Darcy eli Colin Firth. Sinäkin olet jo 56-vuotias. Näin ei todellakaan ennen ollut.

Bridgetin vanhemmat näyttivät täysin samalta kuin aiemminkin. Ehkä he olivat jo niin vanhoja ensimmäisissä elokuvissa, että lisäikääntyminen (sana, ehkä) ei vaikuta miltään?

Lahjoja!

Mietin elokuvan jälkeen, että karkaan yläoven kautta paikalta, mutta tottelin oven eteen laitettua nauhaa ja poistuin alakautta. Ihmettelin aulassa olevaa jonoa, kunnes huomasin, että me ensimmäiset katsojat saimme henkilökunnan edustajalta Finnkinon mustan paperisen lahjakassin. Hauska idea!

Jos olet lahjakassin toivossa, niin hyppää yli kuvaukseni kassin sisällöstä:

Helsingin suklaatehtaan 50 % Chai Goodio -raakasuklaa 48 g

pieni Batiste-hiuskiinne

Batiste-kuivashampoo

  • mystinen tuote, mutta olen kuullut, että ihmiset ”pesevät” aineella hiuksensa

Ikean tummaa 70 % suklaata 100 g

Ikean lahjakortti, jolla saa Ofelia-huovan ja Hederlig-viinilasin 15 eurolla (24,95 + 1,99)

  • tarvitsen juuri tuollaisen huovan sohvalleni, koska kissa sottasi edellisen
  • viinilasi pitänee lahjoittaa jollekin, koska olen antanut omat viinilasini hyväntekeväisyyteen (monille viini tekee hyvää)

Viking Line -etukortti Helsinki-Tukholma -risteilylle ja Local Beauty Heroes – mainos

Pop-hajuvesitesteri

Ilahduttava lahjakassillinen, josta voi valtaosan lahjoittaa edelleen. Paitsi huopakupongin, joka on voimassa 2.10. saakka. Hahaa, kissa – edellisen huovan tuhoaminen ei auttanut!

Kansainväliset Suurmarkkinat Rautatientorilla pe 16.9. – su 25.9.2016

Ruokapaikkoja, juustoja, salamia, leipää, leivonnaisia, hilloja, kuivattuja hedelmiä, toffeita, romanttisia kukallisia brittiastioita, koruja, viherkasveja, pretzeleitä (unikonsiemenversio oli minun makuuni turhan suolainen) ja joukossa on myös suomalainen marjakoju.

Markkinoilla on yli 100 kauppiasta 35 eri maasta.

Georgian House, Hämeentie 62 a

Huomasin kotimatkalla, että Kurviin on avattu uusi ravintola, Georgian House.

Ruokalistan perusteella ravintola on erittäin mielenkiintoiselta vaikuttava paikka. Taikinanyytti herkkusienillä täytettynä houkuttelee erityisesti, samoin maissileipä.

http://www.georgianhouse.fi/

Osterivinokasratkaisu

Tiedustelin Kotimaisista Kasviksista, miksi osterivinokkaita ei enää myydä ruokakaupoissa. Sain vastauksen, jonka mukaan tuotanto ei ollut kannattavaa.

Luin jutun, jossa kehotetaan kasvattamaan osterivinokkaita kahvinporoissa. Ei onnistu, koska a) kahvinporoja ei ole ja b) jos kahvinporoja olisikin, niin ne haisevat karmealta.

Ostan kyllä osterivinokkaita, jos joku niitä onnistuu viljelemään. Ostan, vaikka vinokkaat tuoksuisivat kevyesti Juhla Mokalta.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.