Kasvot mustekalasäilykepurkissa

”Tyhmä ja hänen rahansa ovat pian erotetut toisistaan” oli tiedotetaulun tekstinä Sinebrychoffin Asetelma-näyttelyssä. Totta, minulta on mennyt yli satanen Bepanthen-silmätippoihin parin viikon aikana, kun reseptillä saamani Oculac-silmätipat ovat loppuneet keskusvarastosta eikä niitä saa mistään. Etsitty on. Me emme ole huvittuneet.

Kävin torstaiaamuna labrassa ja hoitaja löysi verisuonen kyynärtaipeestani. Olin ilahtunut, koska verikokeen ottaminen minulta on usein työ ja taistelu. Ei kuitenkaan tällä kertaa. Jatkoin laboratoriosta keskustaan.

Asetelma – Elämä tarjottimella -8.1.2017

Sinebrychoffin taidemuseossa on esillä Asetelma – Elämä tarjottimella -näyttelyn teoksia, joissa kuvataan mm. hedelmiä, kukkia, astioita, riistaa ja kaloja.

Kuljin museossa, ihailin useimpia teoksia ja yritin olla huokailematta, koska näin maalauksia, jotka minulle edustavat parasta mahdollista taidetta. Minun ei todellakaan tarvinnut miettiä taidetta katsoessani, onko kyseessä palosammutin vai oikea taideteos.

Riistataulut olivat taidokkaista, mutta aiheensa vuoksi tympeitä. Antakaa söpöjen kanien olla rauhassa.

Hollantilaisten, espanjalaisten ja italialaisten mestarien taidokkaita töitä 1500 – 1700 -luvuilta. Useiden taulujen kohdalla teki mieli ojentaa käsi ja ottaa kuvasta jotain, esimerkiksi kaunis lautanen tai lasi.

Näyttelyssä oli mukana myös nykytaidetta, mm. ehdoton suosikkini eli Kasvot mustekalasäilykepurkissa. Teos on Ateneumin ja hankittu vuonna 1972. Kyseessä on äärettömän hauska Kauko Lehtisen työ. Suosittelen mielin vilpittömin taide- ja säilykepurkkikäyntiä taidemuseossa jo kauniin, museon takana olevan puiston vuoksi.

Seuraavassa huoneessa oli Kiasmasta tuttu teos eli Henrietta Lehtosen Posliinitorni (1993).

Varmistin käydessäni taidemuseossa, pääseekö heille pyörätuolilla. Pääsee keskustan puoleisesta päädystä, ovikelloa soittamalla. Rakennuksessa voi liikkua hissillä. Hissin huomasin anemia- tai kortisonirapakunnossa, kun jo ulkoportaat olivat lähes mahdottomat. Taidemuseoon piti päästä siinäkin vaiheessa.

Totesin museovirkailijoille, että heidän työnsä olisi minulle liian hankalaa, koska todella monet kortit ja esiteniput ovat vinossa. Olin jo oikaissut salaa pari nippua. Viettäisin koko päivän oikomalla nippuja ja tuijottamalla syyttävästi nippuja sotkevia vieraita. Ei erityisen hyvä idea.

Olin vuosia sitten ostamassa lahjaa vaateliikkeestä ja nostin vaatepinoa saadakseni oikean kokoisen paidan. Vaatepinoja aiemmin viikannut myyjä hermostui ja totesi tiukasti, että mallipaidat ovat esillä! En minä halunnut nähdä mallipaitaa, vaan olin ostamassa paidan. Hänen käskytyksensä jälkeen jätin paidan ostamatta ja poistuin liikkeestä.

Kaupankäynnin kannalta on hyvä, etten työskentele kiinnostavan Sinebrychoffin taidemuseon vastaanotossa, jossa toimii myös museokauppa.

Kävin paluumatkalla Ekbergin leipomossa, mutta en löytänyt etsimääni tuotetta, joten jatkoin matkaa. Olen aina tyytyväinen, jos pääsen kulkemaan viehättävän Ruttopuiston kautta, joten suuntasin Stockmannille puiston kautta. Kuulin aikoinaan väitteen, jonka mukaan Lontoossa on alueita, joille ei vielä nykyisinkään haluta rakentaa mitään, koska alueelle on aikoinaan haudattu niin suuri määrä ruttoon kuolleita.

Stockmannilla kävin katsomassa joulukoriste ja -ruokalahjaosaston. Osasto on entisen astiaosaston kohdalla neljännessä kerroksessa. Vastustin kiusausta, koska minulla on joulutavaroita kolme laatikollista.

Näin viehättävän oranssin kimonon, mutta finanssitaloudellisista syistä kimono jäi hyllyyn. Tyhmä käytti jo rahojaan silmätippoihin. Olen jahdannut Oculac-silmätippoja useammasta eri apteekista ja soitin jo kauempana olevaan apteekkiin. Tuotetta ei ole missään.

Perjantaina alkoi palelu eli arvasin, että kuume on nousemassa. Nukuin aamupäivän ja oranssi kissa Nökö lämmitti olkapäätäni nukkumalla vieressäni. Minun oli pakko käydä kaupassa ostamassa niille possunsydämiä, joten raahauduin bussilla liikkeelle.

Valoteokset, Viikin kirjasto

Hain kirjastosta varaamani kirjan ja kysyin valoteoksista. Kirjastovirkailija kertoi ihailevansa valoteoksia lähtiessään töistä, mutta hän ei tiennyt niiden taustaa. Hän selasi, mutta Viikin kampus -sivulta ei löytynyt tietoa teoksesta.

Kävin yliopiston kirjastossa ja varmistin virkailijoilta, mistä valoteoksissa on kysymys. Ensimmäinen virkailija ei tiennyt, mutta toinen kertoi, että kuvia (heijastumia) on tiedekuntien mukaan neljä. Viikin kampuksella on maatalous-metsätieteellinen, farmasian tiedekunta, biotieteiden tiedekunta ja eläinlääketieteellinen. Esimerkiksi mittalasi on A. I. Virtasen kunniaksi.

Flunssassa

Ostin kaupasta possunsydämet ja pääsin paluumatkalle. Olin naurettavan väsynyt ja minulla oli kylmä kahdesta villapaidasta huolimatta.

Mittasin kotona kuumeen, jota oli siinä vaiheessa 37,4 astetta. Mikäli kuumetta on yli 38 astetta, niin pitää lähteä päivystykseen.

Nukuin useamman tunnin ja mittasin uudelleen kuumeen: 38,3. Päätin yskiä kotona, koska en saa nukuttua päivystyksessä.

Lupasin ilmoittaa sisarelleni aamulla, että olen kunnossa. Jos en enää ole, niin hän saa pyydettyä vara-avaimeni haltijan paikalle, ts. ruokkimaan kissat.

Minun oli pakko ottaa särkylääke kovan nivelsäryn vuoksi, mutta sain nukuttua aika hyvin. Aamulla lämpö oli laskenut. Illalla on taas lämpöä, mutta onneksi ei yli 38-astetta.

Raivostuttavinta kuumeessa on, että olen varannut alkuviikosta influenssarokotuksen ja jouduin perumaan aikani. Varasin uuden vapaana olevan ajan joulukuulta eli älä iske influenssa, älä iske. Pahimpana vuotena ennen myeloomadiagnoosia sairastin kaksi eri influenssaa.

Kuvasimme lämpökameralla, kuinka Helsingissä hytistään – lämpö pakenee päälaelta ja pillifarkuista

http://www.hs.fi/kotimaa/a1478918508345?ref=a-luet-#1

HS 12.11.2016 Ossi Mansikka

Taigarautiainen Lappeenrannassa, Yle

Kymmenet lintuharrastajat ovat suunnanneet Lappeenrantaan ihmettelemään harvinaista taigarautiaista. Jostain tuntemattomasta syystä osa Siperiassa elävistä taigarautiaisista on suunnannut muuttomatkalle Kaukoidän sijasta Eurooppaan.

Lintuparat. Toivottavasti ne löytävät oikeaan osoitteeseen.

Leonard Cohen (1934 – 2016)

R. I. P.

Stockan jouluikkuna, ai niin – ja joulukatu su 20.11.

Sunnuntaina 20.11. avautuu joulukatu Aleksilla.

Päivä paloasemalla la 26.11.2016

Kannattaa tutkia, pääseekö jollekin lähellä olevalle paloasemalle tutustumaan paloturvallisuuteen.

http://www.paloturvallisuusviikko.fi/fi/selkosivut/paiva-paloasemalla

Kansallisgallerian joulutapahtumat (tapahtumiin vapaa pääsy):

Ateneumin joulu 19.–20.11.2016: Ateneumin pohjakerros täyttyy jouluisesta tunnelmasta koko viikonlopun ajaksi. Sisäpihan joulumarkkinoilta löydät ihanat joululahjaideat ja paketointipalvelun. Koko perheen neulahuovutustyöpajassa pääset kokeilemaan perinteistä tapaa tehdä joulukoristeita. Lisäksi ohjelmassa kuorolaulua ja Ateneum Bistron tarjoilemia herkkuja.

Kiasman joulu 3.–4.12.2016: Kiasman pohjakerroksessa on luvassa koko viikonlopun ajan joulumarkkinat ja paketointipalvelu. Museokaupasta löydät jouluisia tarjouksia ja joulun tunnelmaa löytyy myös ravintolassa sekä työpajassa. Tervetuloa koko perheen voimin!

Parhaat joululahjavinkit museoshopista: Mikäli et pääse paikalle joulutapahtumiin tai haluat muuten vain tilata joulun parhaat lahjat helposti netistä, tervetuloa ostoksille verkkokauppaan museoshop.fi.

Kiinnostava Lönkka-ravintola testauslistalle, Lönnrotinkatu 11

http://lonkka.fi/ruoka/

Take In tammikuussa 2017

Take In avautuu loppiaisen jälkeen tammikuussa 2017 Keskuskatu 5:een. Avoinna kello 15-22. Yritykset paljastavat aiheesta lisää vuoden vaihteessa. Kokeilun ajaksi Woltiin tulee tilattavaksi erikoisannoksia muun muassa Savoy-ravintolalta, jonka annoksia kuljetetaan vain Take Iniin. Ruokailutila tulee pääasiallisesti olemaan after work -paikka, joka on avoinna kello kolmesta kymmeneen ja sinne voi saapua kuka vain.

City 3.11.2016

The Mystery of the Basket

https://www.youtube.com/watch?v=SqQgDwA0BNU

Melkein pahoittelen, että nauroin. Been there, done that.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.