Ihmeotukset

Apteekeissa ei vieläkään ole Oculaceja, joten jatkan rahan syytämistä silmätippoihin.

Isäpuoleni ehdotti, että voin mainita apteekkimenoista veroilmoituksessa. Vero.fi-sivujen mukaan ” Lääke- ja sairaanhoitokuluja voi hakea vähennettäväksi veronmaksukyvyn alentumisvähennyksen perusteella. Siinä otetaan huomioon talouden tulot ja kulut, jonka perusteella vähennys tehdään. ”

Todennäköisesti en saa mitään. Varmistanen vielä chatin kautta tarkemmin.

Mietin, voisinko saada jotain takaisin vakuutuksesta. Uskoakseni en, mutta pitää tutkia. Olen tähän saakka ollut vain maksajapuolella, koska en koskaan hakenut mitään vakuutuksesta tai tehnyt joidenkin ihmisten – en mainitse tutkimuksissa mainittuja nuoria miehiä – suosimia vakuutuspetoksia.

Kuuntelin joskus vakuutuspuolen edustajan luentoa, jossa hän kertoi, että monilla ihmisillä on ollut murtokohteena olleissa kellareissaan huippuelektroniikkaa, arvotaidetta, parhaita mahdollisia urheiluvälineitä ja muotisuunnittelijoiden vaatteita. Yllä on HenkkaMaukkaa ja kodin seinällä hauva- ja possujulisteita, mutta kellarissa on tietenkin uusinta Armania ja pari Rembrandtin taulua. Erittäin uskottavaa.

Erittäin.

Myelooman hoitoennuste on parantunut

Mukavaa lukea, että myelooman hoitoennuste on parantunut.

Allogeeninen kantasolusiirto paransi myeloomani, mutta käänteishyljintä jatkuu mm. silmissä ja munuaisissa. Tippoja solkenaan silmiin ja toistuva vesikulauskippis!

www.kansanterveys.fi/syopasairaudet/myelooman-hoitoennuste-on-parantunut?utm_source=arrow&utm_medium=next

Kasvitieteellinen puutarha, Kaisaniemi

Kävelin tänään kampaajakäynnin jälkeen (huom. parturi-kampaajana työskentelevä Jari Sivén tarvitsee edelleen toisen yrittäjän Kaisaniemenkadulle) pahamaineisen Kaisaniemen puiston kautta ihanan kirkkaassa auringonpaisteessa Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan.

Alkuiltapäivästä epäilyttäviä henkilöitä ei onneksi näkynyt. Illalla en menisi puistoon, koska huumeidenkäyttöni on tietenkin aina ollut olematonta eikä pahoinpitelyn kohteeksi päätyminen todellakaan kiinnosta.

Kävin Kasvitieteellisessä puutarhassa tutustumassa kasvihuoneisiin ja olin jälleen kerran erittäin tyytyväinen kiertäessäni sademetsähuoneessa, jossa oli ihanan lämmintä ja tällä hetkellä vihreitä kaakaohedelmiä. Toinen suosikkipaikkani on kuvassa oleva lummehuone.

Joulukoristelut eivät ole vielä paikoillaan, mutta näin sentään joulukuusen nojaamassa kasvihuonerakennuksen sisäseinään eli toivoa jo on. Joulun tunnelmaa on tarjolla kasvitieteellisessä puutarhassa 7.12.2016–8.1.2017. Kannattaa käydä, koska koristelut ovat aina erittäin kauniita.

Paleleminen

Kortisonin vähentäminen helpotti pahinta palelua, mutta olen edelleen viluinen.

Äidiltä kysyi joku aikoinaan, pukeutuuko hän Chanel N°5 -hajuveteen mennessään nukkumaan. Äiti nauroi ja kertoi nukkuvansa pyjamassa villasukat jalassa.

Minulla on vastaava tyyli, mutta pyjaman päällä on vielä aamutakki ja toisinaan nukun aamutakin huppu päässä. Käytän rannekkeita ja/tai villaisia säärystimiä, jos palelen todella pahasti. Näin vaatetettuna tarkenen hyvin kahden tai kolmen untuvatäkin alla.

Toisinaan mietin, olisiko kuumavesipullo hyvä ratkaisu, mutta toistaiseksi olen pärjännyt ilman. Jälleen oivallinen syy matkustaa Lontooseen, kuumavesipullojen luvattuun maahan! (No, kaupunkiin.)

Avanto

Kävin useita vuosia sitten ystäväni T:n kanssa avannossa uimassa Järvenpäässä ja pidin ideasta. Veri kiersi kiitettävästi avannon jälkeen.

Oli hauska katsella Tuusulanjärven jään päällä hiihtäviä, kun laskeuduin avantoon uimapuvussa ja neopreenitossut jaloissa. Uin yleensä lyhyen kierroksen hyisessä vedessä. Osa uimareista käytti pipoa, mutta en koskaan kokeillut pipopäistä (saati foliohattupäistä) uintia.

Helsingissä en ole kokeillut avantouintia, vaikka uintipaikkoja on ilahduttavasti tarjolla.

Tutkimustenkin mukaan avantouinti edistää terveyttä ja laskee verenpainetta. Avantouinti heikentää kiputuntemuksia ja uiminen ilahduttaa kehoa ynnä mieltä.

Helsingissä on useita talviuintipaikkoja ja ulkoilmassa oleva 27 asteen lämminvesiallas.

http://www.stadissa.fi/paikat/935/helsingin-talviuinti-ja-avantouintipaikat

Mikäli kokeilen vielä avantouintia, niin hankin ennen kokeilua käsiini neopreenihanskat. Hyytävän kylmistä metallirappusista saa hanskoilla paremman otteen, kun nousee avannosta.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Kävimme viime viikolla katsomassa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan Tennispalatsissa. Mielenkiintoinen leffa, mutta mielestäni turhan pitkitetty – osaa yleisöstä todennäköisesti kiinnostavien – taistelukohtausten vuoksi.

Pidimme tietenkin söpöstä Eddie Redmaynesta, 1920-luvun New Yorkista ja ihmeotuksista. Etenkin koruja ja kiiltävää himoitsevasta haiskusta, joka muistutti hieman vesinokkaeläintä.

https://www.youtube.com/watch?v=1WJE49pX2Qg

Ei Guggenheimia

Harmi, ettei Helsinkiin tullut uutta taidemuseota.

Rahat syydetään jatkossakin poikkeuksellisen hyvin edistyvään metroprojektiin sekä psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tukemiseen (pieni maa ja olemme tautista kansaa) ja kätevästi poliitikkojen ja heidän omaistensa auttamiseen. Ei tietenkään niin, että mitään sellaista tapahtuisi rehellisessä Suomessa.

MOOC eli ilmaiset korkeakouluopinnot

”Kaikille avoimet verkkokurssit (massive open online courses) ovat verkko-oppimista parhaimmillaan. Tarjoamme käyttöösi korkeatasoisia kursseja joista voit valita parhaat päältä oman kiinnostuksesi ja aiempien taitojesi pohjalta.

Nimensä mukaisesti kaikki kurssit ovat avoimia, ilmaisia ja verkkopohjaisia: sinun ei tarvitse huolehtia kurssimaksuista tai koulumatkoista, vaan voit opiskella silloin kuin sinulle sopii, missä ikinä oletkin.

http://mooc.fi/kurssit.html

Nykyään MOOC-kursseja järjestetään ympäri maailmaa. Suurimpia kurssiportaaleja ovat Coursera ja edX, joiden kautta pääsee käsiksi satoihin yliopistotason kursseihin.”

(Helsingin yliopisto, Tietojenkäsittelyn laitos)

TOKYOn joulumyyjäiset 2. – 4.12.2016, Mediakeskus Lume, Hämeentie 135 C

”Lunta tulvillaan on raikas talvisää!

Jouluinen myyjäistunnelma saapuu jälleen Arabiaan joulukuun alussa, kun Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry järjestää perinteiset joulumyyjäisensä 2.-4.12.2016 Mediakeskus Lumessa. Joulumyyjäiset ovat TOKYOn järjestämä vuosittainen myyjäistapahtuma, jossa Aalto ARTSin opiskelijoilla on mahdollisuus myydä teoksiaan.

Tuttuun tapaan Joulumyyjäisissä on yli 200 myyjää, joiden pöydistä löydät uniikin valikoiman tokyolaisten teoksia ja tuotteita! Myyjäiset tarjoavat täydellisen tilaisuuden hankkia persoonallisimpia lahjoja, uutta taidetta, muotoilua ja käsitöitä. Myyjäistunnelma käynnistyy perjantaina klo 15 ja jatkuu aina sunnuntaihin klo 18 asti.”

Naisten joulumessut 2. – 6.12.2016, Wanha Satama, Pikku Satamakatu 3-5

Villasukkia, piparkakkutaloja, nukenvaatteita, koruja, taidetta jne. löydät perjantaista lähtien Wanhasta Satamasta Katajanokalta. Kannattaa käydä!

Suosittelen etenkin Vanhusten pöytää, josta saa ostaa mm. taitavasti tehtyjä lapasia ja villasukkia.

Designmuseo Arabia

Iittala ja Arabia avasivat uudistetun Designmuseon Arabian Arabiakeskukseen 19.11.2016.

http://www.designmuseum.fi/fi/museot/#arabia

Uunisaaren joulumarkkinat la – su 10. – 11.12.2016 klo 10 – 16

https://www.city.fi/opas/uunisaaren+ravintola+uudistuu+ugniin+tulee+savustamo/10390

”Paikalliset design-tuotteiden ja käsitöiden taitajat myyvät joululahjoiksi sopivia tuotteita ja yleisöllä on myös mahdollisuus nauttia uuden ravintolan antimista.”

En muista käyneeni Uunisaaressa, joten paikalle on ehdottomasti päästävä.

The Comedy Wildlife

http://www.comedywildlifephoto.com/gallery/2016_winners.php

Kettukuva voitti kisan, mutta minun suosikkejani ovat liikennemerkkiä tuijottava gepardi ja ihmisiäkin naposteleva komodonvaraani, joka tulee ulkohuussista. Komodonvaraanien kaveripiirin sopiva päivystyspaikka, johon tulee säännöllisin väliajoin välipalaa nälkäisille syöjille?

Jos haluat joskus nähdä, kuinka komodonvaraani repii kanavainaan, niin suosittelen käyntiä Sydneyn eläintarhassa. Kannattaa pysyä aidan paremmalla puolella eikä mennä kurkistamaan kyseistä eläinsöpöläistä (?) lähempää.

Upea Leonard Cohenin Hallelujah 1500 henkilön esittämänä, Hearn Generating Station, Toronto

http://www.countryliving.com/life/entertainment/a39231/rufus-wainwright-hallelujah/?src=socialflowFB

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.