Kohta meillä on joulu

The Little Drummer Boy – Sadie and the Hotheads

https://www.youtube.com/watch?v=7bZL0sPQq2o

Rats!

Helsingin Sanomien kirjoituksen mukaan Aleksis Kiven patsaan ympärillä häärii rottia Rautatientorilla.

Sain hädin tuskin estettyä itseäni keskustakäynniltä, koska halusin ehdottomasti nähdä rotat. Miten en ole koskaan huomannut, että söpöt siimahännät hyörivät Kansallisteatterin luona?

En sentään ruokkisi villirottia, mutta olen aina pitänyt rotista, jotka ovat älykkäitä ja mielenkiintoisia eläimiä.

Finlandia Jean Sibeliuksen päivänä 8.12. Senaatintorilla

Harmitti, kun sain influenssarokotuksen Jean Sibeliuksen eli suomalaisen musiikin päivänä 8. joulukuuta. Olisin ehdottomasti riskeerannut terveyteni ja mennyt laulamaan Finlandiaa klo 12 Senaatintorille, mutta en ehtinyt paikalle.

Olisin laulanut jossain sivummalla ja kaukana nuhaisista yskijöistä, joita uskoakseni kutsutaan aina kirjallisesti erilaisiin tilaisuuksiin.

Uunisaari

Vierailimme ystäväni kanssa Uunisaaren joulumarkkinoilla.

Hupaisaa oli, että ylitettyämme ponttonisillan Kaivopuiston rannasta meitä käveli Uunisaaren ravintolan edessä vastaan uimapuvussa oleva naishenkilö. Hampaani kalisivat kylmästä ja vastaantulija liikkui hyvin vähäpukeisena.

Hän ei edustanut kepeää talvimuotia tai ennakoivaa kevätmuotia, vaan mitä ilmeisimmin kuului Uunisaaren talviuintiseuraan. Osallistumismaksu ei ollut ystäväni arvioima 100 – vai olikohan tuhat? – miljoonaa euroa, vaan hivenen pienempi.

http://www.suomenlatu.org/kortit/uunisaarentalviuintiseura/

Ystäväni sijoitti joulumarkkinoilla kauniiseen vihreään villapipoon hyytävän sään ja tuulen vuoksi ja minä ostin muutamia joulukortteja. Kukapa ei ilahtuisi majakasta, jonka katolla on tonttulakki tai tonttulakkipäisestä porosta?

Ongelmaksi joulukorttien kanssa muodostui kiusallinen seikka eli hukkasin osoitekirjani. Sain lähtemään vaivaiset yhdeksän korttia niille ihmisille, joiden osoite oli tiedossani. Lähetän lopuille kevätkortin, kun löydän mystisesti kätkeytyneen osoitekirjan.

Nautimme tilkkaset elvykettä suuri-ikkunaisen ja viehättävän kahvilan puolella, ihailimme Eiraa, liutaa talviuimareita ja merenrantaa ja kävelimme hetken tuulisilla rantakallioilla.

Palasimme Kaivopuiston kautta ratikkapysäkille ja kurkistimme matkalla kallioiden välissä kulkevia Pirunportaita.

Emme nousseet portaita, mutta kiersimme tien kautta mäelle Ursan keltaisen tähtitornin viereen, jossa otin edellisessä kirjoituksessa olevan kuvan merenrannasta ja (tietenkin) lehdettömistä puista.

https://www.ursa.fi/palvelut/tahtitornit/kaivopuiston-tahtitorni.html

Olen aina tyytyväinen, kun pääsen jonnekin retkelle.

Renesanssi.Nyt! ja Senaatintori

Sovin, että tapaan toisen ystäväni Vaelsa-ravintolassa.

Menin keskustaan ajoissa ennen, koska halusin nähdä Kansallismuseossa olevan Renesanssi.Nyt! -näyttelyn. Näyttely päättyy 15.1.2017. Kuten me kaikki tietenkin muistamme, niin Kansallismuseon rakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen.

Maalauksissa Apollo näytti tietenkin somalta nuorelta mieheltä, pidin naista esittävän maalauksen kauniista tummanvihreästä ja kultakoristeisesta hameesta, hovimiehen (?) asusta ja useiden taulujen värimaailmasta. Uskonnolliset maalaukset ovat mielestäni hyytäviä ja synkkiä, joten en ollut kovin pitkään näyttelyssä.

Suuntasin museokauppaan ja riemastuin nähdessäni mustia t-paitoja, joiden rinnassa luki MUSEOKAMAA. Mietin, että ostan 15 euroa maksavan paidan yöpaidakseni, mutta en vielä tehnyt kauppoja. Paita olisi mielestäni erittäin hyvä lahja monille ihmisille, joita teksti huvittaa yhtä paljon kuin minua.

Selitin myöhemmin Vaelsa-seuralleni, että kävin Kansallismuseon näyttelyssä. Hän halusi jostain kiinnostavasta syystä ehdottaa, että näyttely oli Kansallisteatterissa. Loppukeskustelun ajan puhuin varmuuden vuoksi Kansallisoopperasta, koska halusin tietenkin huomioida erilaisia esiintymispaikkoja.

Tuomaan markkinat jatkuvat Senaatintorilla vielä tänään 22.12.2016. Kannattaa viedä lapset ajamaan kauniilla karusellilla tai kuvata hämärään aikaan viehättävä tori. Tuomiokirkon puolella olevassa nurkkakojussa myytiin karjalanpiirakoita ohratäytteellä ja suosittelen ehdottomasti perinneinvestointia.

Erehdyin maistamaan toisella kojulla näytettä, jossa oli erittäin hyvä, sitruunalta maistuva tuote. Seuraavana aamuna annoin ylen kyseisen esanssin. Enpä muista, että olisin aiemmin yökännyt astianpesuaineelta haisevaa ainetta…

Odottelin ystävääni, joten pistäydyin Suomen Pankin Rahamuseossa. Museo toimii Snellmaninkatu 2 -osoitteessa.

Minun on pitänyt pitkään mennä tutustumaan 1930-luvun lama -näyttelyyn, mutta en onnistunut. Laite, jolla esitys näytettiin, oli mennyt rikki. Onneksi kaikki menneet näyttelyt voi katsoa Rahamuseon sivuilta.

Juttelin hetken aikaa kahviossa työskentelevän mukavan naisen kanssa eli kannattaa käydä kahvilla Rahamuseossa, jos ilmaiset näyttelyt eivät kiinnosta.

Seuraava vaihtuva näyttely ”Mistä Suomi elää 2067?” avataan 24.1.2017.

Kiersin vielä Mantan markkinat Havis Amandan patsaan luona, mutta en ostanut mitään.

Ystävän tapaaminen Vaelsan tavernassa sujui hyvin. Odottelin hetken häntä ja ihailin rannan jouluvaloja. Keskustelut olivat hauskoja ja mielenkiintoisia, ravintola oli viihtyisä ja tarjoilija oli ystävällinen.

Kävelimme Eteläespaa myöten Stockmannille ja jatkoimme Rautatieasemalle.

Uni

Unessani koulukaverini tuurasi 17-vuotiaana Natalia Portmania saksalaisessa tv-sarjassa. Herättyäni mietin, että hankala tuuraus, kun toinen on syntynyt 1965 ja jälkimmäinen 1981.

Toisaalta – mitäpä minä ymmärtäisin elokuvamaailmasta?

Kyseisessä unessa työskentelimme rock-konsertissa, jonka luulin päättyvän klo 23, mutta jatkot päättyivät klo 2:30. Kyseisessä tilanteessa kuuluu lähteä ostamaan vesipullo Korkeasaaresta, joka näytti unessani sveitsiläiskylältä. Vesipullon sai vain, jos osti arpoja.

Kaikissa näkemissäni unissa olen töissä ja unissani paistaa poikkeuksetta aurinko. Työnteko riemastuttaa ja valo on ilahduttava vaihtoehto loppuvuoden harmauden aikana.

Ei vieläkään Oculacia, ei

Oculac-silmätipat ovat edelleen loppu apteekeista eikä tietoa ole, koska tipat palaavat. Ainoa reseptitippa, joka sopii silmilleni, joten noin parin kuukauden katkos on maksanut minulle tähän mennessä 300 euroa.

Olen ostanut Bepanthen-, Systane-, Thealoz Duo -, Yliopiston Apteekki- ja Ophtim Eye -tippoja. Jotenkin huvittavaa, että niin monet muut silmätipat sopivat eikä Kela korvaa niitä edes silloin, kun Oculaceja ei saa ollenkaan.

Näytöllä kipittävä dinosaurus

Opin jossain vaiheessa, että tietokoneen näytöllä olevan Ei internetyhteyttä -dinosauruksen saa kipittämään välilyöntinäppäimen avulla, kun tietokoneyhteys katkeaa. Dino hyppii ensin kaktusten yli ja myöhemmin väistelee lintuja. Suurta hupia!

http://kioski.yle.fi/omat/salattu-dinopeli-puhelimessasi

Ensi viikolla hematologi

Tapaan ensi viikolla hematologin ja tiedän jälleen verikokeiden mukaan tarkemmin, miten voin. Minulla on jo käsitys aiheesta, koska asun tässä kropassa, mutta hematologin käsitys on tietenkin luotettavampi.

 

Toivotan hyvää ja rauhallista joulua!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.