Love & Friendship

Kävelin maanantaina aamupäivällä räntäsateessa Rautatientorilta Tennariin ja kävin katsomassa Jane Austenin Lady Susan -kirjasta tehdyn elokuvan Love & Friendship. Kauniita maisemia ja mielenkiintoisia hahmoja, mutta ei todellakaan mikään Austen-suosikkini eli Ylpeys ja ennakkoluulo. Jennifer Ehlen (1969) ja Colin Firthin (1960) taidokas esiintyminen vuoden 1995-minisarjassa tekee edelleen minuun vaikutuksen.

Ostin syksyllä lippupaketin eli viisi kappaletta Finnkinon e-lippuja ja tilanne on tietenkin normaali eli kaksi päivälippua pitäisi vielä saada käytettyä puolentoista viikon aikana. Tom of Finland -elokuva kiinnostaisi, mutta ensi-ilta on liian kaukana. Harmi, koska kerrankin suomalainen elokuva vaikuttaisi mielenkiintoiselta. La La Landia kehutaan, mutta traileri ei vakuuta minua. Mietin vielä, mihin käytän loput liput.

Uusi Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen kiinnostaisi lapsuusmuistojen vuoksi, mutta en saa vuokrattua mistään sopivan ikäistä kulissilasta seurakseni enkä kehtaa mennä yksin lastennäytökseen. Suosittelen Marjatta Kurenniemen (1918-2004) kirjoittamien ja Maija Karman (1931-1999) kuvittamien viehättävien kirjojen lukemista lapsille.

Olen edelleen tyytyväinen siitä, että jaksan mennä elokuviin ja pysyn hereillä näytöksen aikana. Näin ei todellakaan ollut ennen myeloomadiagnoosia, koska olin naurettavan uupunut ja heikossa kunnossa jatkuvan sairastelun aikana.

Tunnustan, että nukuin elokuvan jälkeen kotona sohvalla. Tietenkin pystyasennossa.

Helsingin villasukkatehdas

Sain ennen joulua ostettua etsimäni yksiväriset villasukat, koska Helsingin villasukkatehtaan sukkia myytiin joulumarkkinoilla. Löysin erittäin hyvät limenvihreät sukat kylmiä varpaitani lämmittämään. Suosittelen nettiostoksia!

http://helsinginvillasukkatehdas.fi/kuvagalleria/

Epäluulojen välttämiseksi totean, että kukaan ei lähettänyt minulle laatikollista villasukkia kokeiltavaksi, vaan ostin ihan itse sukkani. Ts. edellinen ei todellakaan ollut blogeissa tyypillinen maksettu mainos.

Penkkareita juhlitaan torstaina 16.2.2017

Olin viime vuonna seuraamassa penkkareita ystäväni kanssa. Olin heikossa kunnossa nivelkipujen vuoksi ja allogeeninen kantasolusiirto oli vienyt pahimman suklaanhimon eli karkit eivät kiinnostaneet. Ystäväni keräsi hyväkuntoisena kätevästi 680 grammaa karkkeja, joista mainitsin noin vuosi sitten blogissani.

Päätin, että otan tänä vuonna mukaani harjan ja rikkalapion ja nostan keräämäni saaliin suoraan valtavaan jätesäkkiin, jonka kannan tontun tavoin selässäni kotiin.

Ystäväni jalosti ideaa ja ehdotti, että hankin talonmiesten käyttämän pyörällisen roska-astian, jossa on suuri säiliö. Kätevää! Mikäpä vaikuttaisi hienostuneemmalta, kuin karkkien lakaiseminen suuren roska-astian uumeniin ennen muiden ihmisten ahnaiden käpälien karamellikähvellystä.

Luulen, että mietin vielä kyseistä vaihtoehtoa, koska ihmiset voisivat täysin (täysin!) virheellisesti pitää minua outona.

Vegaaninen browniekakku

Tumma suklaa maistuu jo aika hyvältä, vaikka maitosuklaasta en pidä vieläkään. Tumma suklaa maistui huomattavasti paremmalta ennen allogeenista kantasolusiirtoa.

Huomasin porvoolaisen Pienen Suklaatehtaan Facebook-sivuilta vegaanisen browniekakun reseptin:

http://suklaatehdas.com/vegaaninen-browniekakku/?v=f0aa03aaca95

Kakussa on käytetty tummaa suklaarouhetta (70 %) ja yritys myy muitakin tummia suklaita.

Suolainen tummasuklaa ylittää minun ymmärrykseni, samoin monissa kokkausresepteissä mainittu suolainen kinuski. Hrrr. Epäilen myös popcorn-maitosuklaata, vaikka popcornista pidänkin.

Ostaisin mielelläni salmiakilla maustettua tummaa suklaata, mikäli porvoolainen yritys valmistaisi kyseistä tuotetta.

Pienen Suklaatehtaan myymälä toimii Porvoossa Kirkkokatu 1 -osoitteessa. Ulla Möllersvärdin velipuolet kapteenit Johan Adolf ja Gustaf Reinhold Möllersvärd, ovat asuneet Kirkkotori ykkösen kiinteistössä. Huikea paikka!

Tämäkään ei ollut maksettu mainos. Mielestäni pieniä yrityksiä pitää tukea, koska kivijalkakaupoissa on hauska asioida. Harmi, etten huomannut yritystä ennen joulukuista Porvoo-käyntiäni.

Niin KENEN näköinen?

Tätini totesi, että hän oli nähnyt taidenäyttelyn pihalla otetun kuvan. Tiesin jo siinä vaiheessa, mitä hän sanoo seuraavaksi. ”Kuvassa oli AIVAN sinun näköisesi henkilö!”

Ei varmasti ollut, EI! Yleensä kuvassa on tuollaisissa tilanteissa latinalaisamerikkalainen mies, jolla on suuret mustat viikset tai kaksimetrinen nainen, jolla on irokeesi. Minulla ei ole (ainakaan vielä) parrankasvua – tai irokeesiä.

Sisareni ystävän mielestä näytin pujottelija Tanja Poutiaiselta (1980). Ilahduttavaa tietenkin näyttää viisitoista vuotta nuoremmalta, mutta olin loukkaantunut sekä lahjakkaan Poutiaisen puolesta että omasta puolestani.

Älä koskaan, KOSKAAN väitä, että joku on jonkun toisen näköinen. Tai väitä vaan, jos haluat tietää, keneltä SINÄ näytät…

Hematologi ei soittanut, yhyy

Odotin torstaina, että hematologi soittaa minulle, kuten sairaalan kirjeessä väitettiin. Ei soittanut.

Odotin perjantaina, että hematologi soittaa minulle. Ei soittanut.

Huomasin aiemmin saamastani kirjeestä, että verikokeitteni päivät oli listattu, mutta ensimmäisen verikokeen paastotieto oli unohtunut kirjeestä todennäköisesti hoitajan kiireiden vuoksi.

Maanantaina soitin toiselle hoitajalle ja kysyin, soittaako hematologi minulle. Hän soittaa keskiviikkona 1. helmikuuta, koska luuydintutkimus on valmis siihen mennessä. Varmistin samalla, ovatko seuraavat verikokeet paastoverikokeita. Eivät onneksi ole.

Hyvä tietää lääkärin soittoajasta, niin pidän puhelimen taskussa ja värinähälytyksen päällä. Kaupungilla ei kuule puhelimen soittoa.

Rakennusalalle

Mahdollisessa työhön paluussa olen päättänyt suunnata rakennusalalle ja tarjoan itseäni töihin joko Länsimetron tai Olumppiastadionin (kyllä, juuri noin) rakennustöiden suunnitteluun kohtuullisella palkalla. Kohtuullisella tarkoitan palkkaa, jossa on matkan varrella pientä joustoa ylöspäin joitain kymmeniä miljoonia euroja tai enemmänkin.

Länsimetro pääsee mahdollisesti käyttöön elokuussa 2017. Hahaa! HAHHAHHAAHHAAAAAAA!

Odotan yhteydenottoja tehtävistäni.

Lentonäytös Kaivopuistossa kesäkuussa 2017

Helsingin Kaivopuistossa on lentonäytös perjantaina 9. kesäkuuta. Näytös on avoin kaikille. Kannattaa kirjoittaa päivä muistiin, niin on varmasti ensimmäisenä paikalla. Ehkä.

Plato and a Platypus Walk into a Bar… (Thomas Cathcart & Daniel Klein)

Understanding philosophy through jokes.

True of false: “This sentence is false.”

tai

If a man tries to fail and succeeds, which did he do?

Toivotan valoisaa ja mahdollisimman lämmintä helmikuuta!

(Koska vastustan lunta ja kylmyyttä, niin kuvan otin Talvipuutarhan pihalta viime kesänä.)

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.