Robotteja, rekrytointia ja huvitusta

Viisi tehtävää, jotka robotit vievät ensimmäisenä

 1. Middle Management
 2. Commodity Salespeople (Ad Sales, Supplies, etc.)
 3. Report Writers, Journalists, Authors & Announcers
 • kannattaa kuulemma kirjoittaa loistava esikoiskirja jo nyt eikä odottaa tulevaisuutta
 1. Accountants & Bookkeepers
 2. Doctors
 • erinomaista!
 • miellyttävän monotonisella äänellä tervetuloa tutkimuksiin, nopea ja tarkka tutkimus, hyvästit
 • minua ei haittaa yhtään, jos ns. Robo Doc ei halua katsoa silmiin, vaan keskittyy muistiinpanoihin

This may be one of the only guaranteed positive outcomes of robots’ taking human jobs. The current world population of 7.3 billion is expected to reach 8.5 billion by 2030, 9.7 billion in 2050 and 11.2 billion in 2100, according to a new UN DESA (United Nations Department of Economic and Social Affairs) report. In practice, if everyone who ever wanted to be a doctor became one, we still would not have enough doctors.

The good news is that robots make amazing doctors, diagnosticians and surgeons. According to Memorial Sloan Kettering Cancer Center, IBM’s Watson is teaming up with a dozen US hospitals to offer advice on the best treatments for a range of cancer, and also helping to spot early-stage skin cancers. And ultra-precise robo-surgeons are currently used for everything from knee replacement surgery to vision correction. This trend is continuing at an incredible pace. I’m not sure how robodoc bedside manner will be, but you could program a “Be warm and fuzzy” algorithm and the robodoc would act warm and fuzzy. (Maybe I can get someone to program my human doctors with a warm and fuzzy algorithm?)

Shelly Palmer, CEO at The Palmer Group, LinkedIn

Wellington, Uusi-Seelanti rekrytoi it-hemmoja ja -hemmottaria

ja maksaa matkat sadalle parhaalle

 • software developers, creative directors, product managers, analysts, and digital strategists from around the world
 • hakemus –20.3.2017

http://www.travelandleisure.com/trip-ideas/new-zealand-jobs

Punnan vanhenevat kolikot kiertoon Britanniassa

The legal tender status of the round £1 coin will be withdrawn on 15 October (2017). From this date shops will no longer accept these coins, but you will still be able to take them to your bank.

Sinebrychoffin taidemuseo

Tiistaina kävimme Caesar van Everdingen -näyttelyssä Bulevardilla. Hollantilaismaalari (1616/1617-1678) jäi aikoinaan Rembrandtin varjoon, mutta hänen tuotantoaan pidetään asiantuntijoiden mukaan 1600-luvun parhaana.

Pidimme etenkin kauniiden kankaiden hohteesta maalauksissa ja muotokuvien tarkkuudesta.

Pyhä perhe -teos oli mielestäni upea.

Näyttely päättyy 14.5.2017.

Kirsti Rantanen, Designmuseo

14.10.2016–5.3.2017

Designmuseon syksyssä nähdään merkittävän suomalaisen tekstiilitaiteilijan, kuitutaiteen pioneerin Kirsti Rantasen (s. 1930) tuotantoa laajasti esittelevä näyttely. Kirsti Rantanen toimi opettajana kokonaiselle sukupolvelle tekstiilitaiteilijoita. Sen lisäksi hänen oma taiteellinen tuotantonsa on ollut uraa uurtavaa. Hänen ilmaisunsa siirtyi 1970-luvulla kaksiulotteisista figuratiivisista kuvakudoksista kohti kolmiulotteisia veistoksellisia teoksia, jotka kasvoivat 1980-luvulla monumentaalisiksi teoskokonaisuuksiksi ja installaatioiksi. Kirsti Rantanen oli mukana nostamassa naisten hallitsemaa tekstiilitaidetta 80-luvulla tasavertaiseksi taiteeksi muiden rinnalla. Hän on toiminut monessa suhteessa esikuvana myöhemmille sukupolville. Rantasen teoksissa kohtaavat luonnonmateriaalit ja kudonnan ikiaikaiset tekniikat.

Kirsti Rantaselle myönnettiin Pro Finlandia – mitali vuonna 1988. Hän oli vuoden tekstiilitaiteilija vuonna 1986 ja Taideteollisen korkeakoulun kunniatohtori vuonna 1993. Prinssi Eugen mitali hänelle myönnettiin vuonna 1995.

Näyttely on tehty yhteistyössä Avotakan kanssa.

(Designmuseo)

Prinssi Eugen -mitali (ruots. Prins Eugen-medaljen) on Ruotsin kuningas Kustaa V:n vuonna 1945 perustama palkinto Närken herttuan prinssi Eugenin (1865–1947) 80-vuotispäivän kunniaksi. Palkinto myönnetään vuosittain pohjoismaisille taiteilijoille merkittävästä taiteellisesta työstä, ja se jaetaan Eugenin päivänä 5. marraskuuta. Mitalissa on taiteilijana itsekin toimineen prinssi Eugenin korkokuva.

(Wikipedia)

Ontelokudos, kudottu kehyksessä (1980)

Suosikkiteoksiani olivat Rouva yläkerrasta, Herra yläkerrasta ja Muija pohjakerroksesta, jotka ovat valokuvassa.

Rouvan taulu oli (hienostuneen, oletan) hopeanvärinen ja herran (tyylikkään?) musta.

Muijan (hupaisa) taulu oli tehty Valintatalon muovikasseista. Minua harmitti, kun Äijä pohjakerroksesta ei ollut esillä. Kyseisen teoksen materiaalina oli paperipussi (Alko).

Hurmaavaa suomalaisidylliä!

Utopia nyt -Kertomus suomalaisesta muotoilusta

Helmikuun alkupuolella avattu Utopia nyt -Kertomus suomalaisesta muotoilusta -näyttely jäi seuraavaan kertaan.

http://www.designmuseum.fi/fi/exhibitions/utopia-nyt-kertomus-suomalaisesta-muotoilusta/

Muotimuisto

Jaa muotimuistosi! Mitä suomalaisia vaatteita sinä käytit nuoruudessasi? Mitä suomalaista vaatetta rakastat tai rakastit? Mitä suomalainen muoti merkitsee sinulle? Muistosi voi olla tältä päivältä tai vuosikymmenten takaa. Lähetä kuva tai kerro sanoin. Kaikki muistot ovat yhtä arvokkaita.

Kaikki kuvat kelpaavat – voit ottaa vaikka vain kännykkäkuvan vanhasta albumikuvasta. Voit halutessasi lähettää useita kuvia ja liittää kuvan mukaan tekstiä. Lähetä muistosi sähköpostilla Liisalle, liisa@liisajokinen.com.

Kerro myös esimerkiksi siitä, mitä kuvassa on ja missä ja milloin se on otettu? Mistä hankittuja tai kenen valmistamia vaatteita kuvassa näkyy? Kerro, jos vaatteisiin tai asuun liittyy erityisiä muistoja.

Kuvan lähettäjä vastaa siitä, että kuvan julkaisulle on valokuvaajalta ja kuvassa esiintyviltä henkilöiltä saadut oikeudet. Materiaalin lähettäjä antaa Designmuseolle ja Liisa Jokiselle tarvittaessa editoida ja käsitellä lähetettyä materiaalia. Designmuseo ja Liisa Jokinen pidättävät oikeuden käyttää osoitteeseen lähetettyä materiaalia Suomimuodin antologia -näyttelyssä, näyttelyyn liittyvässä blogissa, näyttelyn markkinoinnissa sekä aiheeseen liittyvissä julkaisuissa, joita saatetaan julkaista myös näyttelyn päätyttyä. Osallistuja hyväksyy, että kuva voidaan tallentaa Designmuseon kokoelmiin ja museo ja Liisa Jokinen saavat kuvaan käyttöoikeuden. Kuvan yhteyteen ei internetjulkaisuissa laiteta kuvatun nimeä, kun kuvattu on alaikäinen.

Muotimuisto-keruu on osa Designmuseon Suomimuodin antologia -näyttelyä.

http://muotimuisto.fi/

OPEN HOUSE HELSINKI TAPAHTUMA SIIRTYY TOUKOKUUHUN

Suosittu kaupunkitapahtuma juhlii 10-vuotista taivaltaan

(pe-su) 19.–21.5.2017 Open House Helsinki

openhousehelsinki.fi

Helsingin salattuja paikkoja yleisölle avaava Open House Helsinki tapahtuma siirtyy syksystä toukokuun loppuun. Kymmenessä vuodessa tapahtuma on kasvanut muutaman arkkitehtuurikohteen avaamisesta isoksi

kaupunkitapahtumaksi, jossa kaupunkilaiset ovat saaneet tutustua vuosien mittaan muun muassa Rautatieaseman kellotorniin, Irakin suurlähetystöön, kaupungin viemäritunneleihin, Marmoripalatsiin sekä lukuisiin uusiin arkkitehtuurikohteisiin.

”Open House Helsinki tarjoaa uuden näkökulman omaan lähiympäristöön tai voi avata matkailijalle kaupunkia elämyksellisellä tavalla”, toteaa Open House Helsinki ry:n tuottaja Sari Lehtonen. ”Vuosien aikana tapahtuma on vakiintunut ja kävijäkunta laajentunut. Nyt on Open House Helsingin aika syventää tapahtumaa laajentamalla sisältöjä rakennetusta ympäristöstä ja arkkitehtuurista.”

SAUNAT JA HUVILAT

Toukokuussa juhlittava kymmenvuotisjuhlavuosi keskittyy avaamaan suomalaisia klassikoita Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Tapahtumassa voi tutustua Helsingin alueen erilaisiin saunoihin, mm. Lonnan uuteen Arkkitehtitoimisto OOPEEAAn suunnittelemaan saunaan.

Lisäksi Open House Helsinki avaa yhdessä Kaupunkisuunnitteluviraston kanssa Vartiosaaren vanhoja huviloita. Vartiosaari on yksi Helsingin parhaiten säilyneitä huvilayhdyskuntia, saaren ensimmäiset kesähuvilat rakennettiin 1800-luvun lopulla, kun asukkaat suuntasivat Helsingin saaristoon kesänviettoon kaupungin nopean kasvun myötä.

KOHTI KANSAINVÄLISTÄ ARKKITEHTUURIFOORUMIA

Samalla Open House Helsinki aloittaa yhteistyön Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kanssa. Tavoitteena on laajentaa tapahtuman sisältöjä tulevaisuudessa isommaksi kansainväliseksi arkkitehtuuritapahtumaksi luentoineen ja näyttelyineen. ”Open House Helsinki on osoittanut, että rakennettu ympäristö ja arkkitehtuuri kiinnostavat kaupunkilaisia vauvasta vaariin. Haluamme yhdessä kumppaniemme kanssa kehittää Helsinkiä arkkitehtuurin kohtaamispaikkana myös kansainvälisille toimijoille ja yleisöille”, Lehtonen toteaa.

Open House Helsinki ohjelma julkistetaan toukokuun alussa osoitteessa http://www.openhousehelsinki.fi

http://www.openhousehelsinki.fi/

 

Designmuseon kävijätarra:

Näyttely oli menestys,

kaikki lasiesineet

varastettiin.

Alvar Aalto

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Robotteja, rekrytointia ja huvitusta

 1. Tätä blogia on todella kiva lukea! Hyvin kirjoitettua ja hyvää huumoria, vakavasta asiasta ajatuksella. Oletko ajatellut lisätä tämän blogilistaan https://www.blogit.fi/ ? Minusta tässä olisi hyvää asiaa ja tietoa muillekin (eri syöpää sairastaville, toipuville, toipuvien sukulaisille, terveille).

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos ystävällisestä palautteesta. 🙂

  Oletin, ettei blogilistaa enää päivitetä, mutta kurkkasin sivulle ja olin näköjään väärässä. Lisään mielelläni blogini kyseiselle listalle, koska siksak-sairastaminen on ajoittain haasteellista. Toisaalta vakaumuksenani on ollut, että eteenpäin mennään kuin mummo (hyytävän kylmässä) lumessa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.