Tonton

eli sokeriton, jauhoton ja voiton. Löysin hyvän otsikon Soppa365-sivuilta.

Suuhygienisti

Kävin tällä viikolla suuhygienistillä ja odottaessani vuoroani näin seinällä Sokeripommit-julisteen, jossa tuomittiin erityisesti rusinat, suklaa, juotava jukurtti, lasten viili, karkit, mehut, jäätelöt ja virvoitusjuomat runsaasti sokeria sisältävinä tuotteina. Vanukkaassa oli vain kolme sokeripalaa. Mielestäni julisteen neuvona oli, että kannattaa syödä vanukasta eikä koskea viileihin tai jukurtteihin. Saatan olla väärässä.

Allogeenisen kantasolusiirron jälkeen suuhygienistillä ei saanut käydä verenvuotoriskin vuoksi.

Hammaslääkäri määräsi minulle tämän viikon käyntiä varten antibiootteja, joita otin neljä kappaletta ennen hampaitteni puhdistusta. Kaikki sujui mielestäni hyvin ja minulla on kuulemma kauniin vaaleanpunaiset ikenet. Kuinka mukavaa.

Utelin suuhygienistiltä, näkyykö nuuskan käyttö suusta ja näkyy kuulemma ikenistä.

Varmistin, voiko tupakan tummentamia hampaita hoitaa ja hänen mukaansa voi ja tupakoijien kannattaa käydä säännöllisesti puhdistuttamassa nikotiinin tummentamat hampaat.

Sarvikuonovainaa

Yle 7.3.2017 Sakari Ortamo

”Salametsästäjät murtautuivat eläintarhaan, ampuivat sarvikuonon ja sahasivat sen sarven irti lähellä Pariisia. Rikos tapahtui maanantain ja tiistain välisenä yönä, ja tekijät ovat yhä vapaalla jalalla.

Noin nelivuotias isosarvikuonouros Vince löydettiin kuolleena aitauksestaan tiistaina Thoiryn eläintarhassa, joka sijaitsee noin 50 kilometriä Pariisista länteen. Eläintarhan kahta muuta sarvikuonoa ei ollut vahingoitettu.

Poliisin mukaan eläintä oli ammuttu päähän kolme kertaa, ja yksi sen sarvista oli sahattu irti moottorisahalla. Myös toista sen sarvista oli sahattu, mutta sitä ei ollut irrotettu. Eläintarhassa on valvontakameroita, ja viisi sen työntekijää asuu alueella.

Eläintarhan mukaan Euroopassa ei ole aiemmin tapettu sarvikuonoa eläintarhassa.

Sarvikuonon sarvien kansainvälinen kauppa on kielletty YK:n alaisella sopimuksella, eikä niitä saa myydä Ranskassa. Eläintarhan mukaan kilo sarvikuonon sarvea maksoi laittomilla markkinoilla noin 51 000 euroa vuonna 2015.

Afrikan etelä- ja keskiosissa luonnonvaraisena elävää isosarvikuonoa eli leveähuulisarvikuonoa ei enää pidetä uhanalaisena onnistuneen suojelun ansiosta. Sitä uhkaa kuitenkin salametsästys, joka on yleistynyt viime vuosina Itä-Aasian maiden vaurastumisen myötä.

Esimerkiksi Vietnamissa ja Kiinassa sarvikuonon sarvesta tehtyä jauhetta käytetään perinteisten lääkkeiden raaka-aineena.”

Katalaa!

Pidän järkyttävänä tilannetta, jossa harvinaisten eläinten kimppuun hyökätään jopa eurooppalaisessa eläintarhassa. Kyse ei todellakaan ole savannien nälkäisistä asukkaista, jotka toivovat saavansa rahaa safarialueiden vietyä heidän normaalit tienestinsä.

Toivon, että valistus lisääntyy Aasiassa ja sarvikuonon sarvea ei enää tarvita ns. perinteisiin lääkkeisiin. Perinteisten lääkkeiden suomennos on potenssilääke. Ostakoot hemmot jatkossa sinipillerinsä tai tilatkoon salaa netistä pillereitä, joissa on käytetty asianmukaisesti valmistusaineena betonia. Kenenkään ei pitäisi surmata uhanalaisia eläimiä.

Suojeltuja sarvikuonoja on jouduttu nukuttamaan ja niiltä on poistettu sarvet, jottei joku imbesilli salametsästäjä (eli murhaaja) hyökkäisi eläinparkojen kimppuun. Kaunis ja humaani ehdotukseni on, että sarvikuonoja suojaamaan kehitetään aine, joka kutistaa sekä salametsästäjien että lopullisten käyttäjien ns. partikkelit olemattomiksi.

Väestörekisterikeskus (vrk.fi) tarkastelupaikkana

Kuulin, että Väestörekisterikeskuksen sivuilta voi käydä tutkimassa omia tietojaan esimerkiksi pankkitunnusten avulla ja kävin tietenkin katsomassa, missä olen aiemmin asunut. Tietoja puuttuu, joten en ole vuonna 1978 asunut yhtään missään. (Asuinpas!)

Kannattaa huvitella ja katsoa omat tietonsa.

Vauvatanssi Narinkkatorilla ke 16.3.2017

Harmi, että huomasin tiedon niin myöhään, etten ehtinyt katsomaan tanssijoita.

http://www.stadissa.fi/tapahtumat/69767/hurraa-100-vauvaa-tanssii

Tanssiohjelma:

https://www.youtube.com/watch?v=32Rj3RjzAXQ

Kevätaurinko muuttaa aivojemme toimintaa

http://yle.fi/uutiset/3-9514501

Olen samaa mieltä, koska valoisuuden ja aurinkoisuuden lisääntyessä on mukavaa tavata ystäviä useammin eikä vain möllöttää kotona apeana tietokoneen äärellä.

Sinkka, Kerava 1.4. – 2.7.2017

Savanneilla eläneille esi-isillemme vihreys merkitsi ruokaa, juomaa ja suojaa. Solumme ”muistavat” tämän, vaikka eläisimmekin kaupungissa. Jokainen meistä tarvitsee linnunlaulua, kukkivia puita, elämää kantavaa vihreyttä. Tutkimusten mukaan myös keinotekoiset kasvit tuottavat mielihyvää. Luonto tietokoneen taustakuvanakin rentouttaa ja vähentää ahdistusta. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden näyttelyssään Keravan taidemuseo juhlii luonnon kauneutta ja sen hyvää tekeviä voimia.

Yleisöopastukset: keskiviikkoisin 5.4., 10.5. ja 7.6. klo 18.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään vihertaiteeseen liittyviä luentoja ja tapahtumia.

http://www.sinkka.fi/nayttely/vihrea-maa/

Fort Atlantic – Let Your Heart Hold Fast

 

Ei mulla muuta

Keskustelupalstoilla, joita jotkut ihmiset lukevat ja jonne jotkut ihmiset kirjoittavat, osa kirjoittaa ”minä vaan” tai ”ei mulla muuta” ja minusta tuntuu aina, että kyseiset ihmiset vähättelevät itseään. Toivottavasti olen väärässä.

Näyttelijä Kari Ketonen on todella hyvännäköinen. Ei mulla muuta.

t. Minä vaan

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.