Hymyile, olet kuvassa!

Vappuna houkuttelin ystävääni kävelylle, mutta hän meni lapsensa luo brunssille.

Ullanlinnanmäki-välttelijänä lähdin matkaan ja menin tietenkin tuijottamaan sammakko-ojaa, jossa riitti vilskettä aurinkoisena päivänä. Sammakko tuijotti minua vedestä, joten pyysin sitä hymyilemään kuvassa. Mielestäni sammakko hymyili, joten otin kuvan, kiitin kohdetta jatkoin matkaa.

Onneksi perjantain ja vapunaaton lumisateista jo päästiin – ainakin toistaiseksi.

Kävelin seuraavaksi tietä, jolta on purettu rata, oikaisin lehmätilan (täysin virallinen nimi) peltojen poikki lintuja kuunnellen ja suuntasin arboretumiin, jossa kukkivat jo valkovuokot. Laskeuduin oikopolkua alas, mutta puupuiston magnoliassa ei vielä ollut kauniita valkoisia kukkia.

Olen todella iloinen, kun jaksan kulkea arboretumissa, joka kuuluu suosikkeihini lähialueella. Kävelijöiden, pyöräilijöiden ja talvella hiihtäjien suosima metsä on viehättävä, merenranta on kaunis ja linnut livertävät puissa.

Näin joskus kortin, jonka mukaan linnut mekastavat puissa krapulapäivänä. Perinteisen punanenäisen suomalaisvapun viettäjät varmasti tietävät paremmin, pitääkö tieto paikkansa. Yritin jossain vaiheessa käyttää alkoholia, mutta olin niin huono juomaan, että päätin lopettaa.

Toivoisin, että Gardenia-kasvihuoneelle, joka on rakennettu vuonna 2001 ja suljettu 2015, löytyisi käyttöä. Tyhjä rakennus näyttää surulliselta. Muistan, kun kasvihuonetta rakennettiin ja fillaroin paikalle ystäväni kanssa. Suuntavaistottomana minulla ei ollut aavistustakaan siitä, missä olimme, mutta olimme mielestäni todella kaukana keskustasta. Kaukaisuus ei enää haittaa, koska kasvihuone on arboretumin lähellä.

Kävin vappupäivänä paluumatkalla vehnänorasostoksilla kissoille ja onnistuin näkemään kävellessäni ylioppilaslakin jonkun päässä ja myöhemmin bussissa kolme ylioppilaslakkia. Lenkkipolulla ei kenelläkään onneksi ollut hassua lakkia.

Omaani en päähäni laita. Ehkä laittaisin, jos eläisimme vielä Suomi-Filmi esittää -aikaa, jolloin lakki värjättiin soveliaan väriseksi heinäpeltoa varten. En ole koskaan ollut heinätöissä, mutta menisin varmasti nostamaan heinää seipäälle, jos voisi käyttää kauniin lehden- tai tummanvihreää ylioppilaslakkia. Tosin luulen, että lakit värjättiin historian hämärissä punaisiksi. Käytin valkoista lakkia pari kertaa, mutta huumorintajuni ei enää riitä lakin käyttöön. Saattaisin laittaa päähäni jotain, jos minulla olisi ilahduttava tohtorinhattu. Eipä ole enkä ole ajatellut ostaa sopivaa todistusta olemattomasta väitöksestäni netin kautta.

http://hyy.helsinki.fi/fi/ylioppilaskunta/historia/ylioppilasperinteit%C3%A4

Finnish Design Shopista voi tilata ylioppilaslakkipäisen apinan – tai minilakin

Apinan suunnittelijana oli tanskalainen Kay Bojesen (1886–1958).

https://www.finnishdesignshop.fi/sisustus-muut-sisustustuotteet-ylioppilaslakki-pienelle-apinalle-punainen-p-12218.html

Ei ykkös- eikä kakkospostia, vaan oletettavasti kolmospostia

Postia ei enää kuljeteta ykköspostissa eli kaikki posti kulkee yhtä hitaasti eli 1-2 päivässä vuoden 2017 alusta lähtien. Tieto oli mennyt minulta ohi, samoin kuin aikoinaan priority-lappusten liittäminen ykköspostiin. Merkillistä huolimattomuutta, koska lähetän aika usein kortteja etenkin vanhemmille sukulaisille. Eipä niillä sinisillä priority-lapuilla ollut usein mitään virkaa, koska posti kulki ihan yhtä hitaasti kummalla tavalla tahansa ainakin tietyille alueille.

Kirje 50 grammaa (myös postikortti) 1,30 euroa. Ikimerkit onneksi kelpaavat ikuisesti. Herttaista!

Kirjailija, dramaturgi Outi Nyytäjä (1935–2017) on kuollut

Surullista, koska hän oli erittäin lahjakas. Hän kirjoitti kiinnostavia kirjoja, mm. Maailman laidalta ja Heinäpaali roihuaa, joissa hän kuvasi pariskunnan elämää Bretagnessa Ranskassa.

Nutellan valmistaja käyttää 25 prosenttia maailman hasselpähkinöistä

Osapuilleen joka toisessa leivontareseptissä mainitaan Nutella-pähkinäsuklaalevite, joka ei kuulu suosikkeihini.

Kurkin Wikipediasta lisätietoja Nutellasta ja löysin tiedon, jonka mukaan valmistaja Ferrero käyttää neljänneksen maailman hasselpähkinöistä.

Kannatan kuitenkin Ferrero Rocher -suklaata, jota myytiin Englannissa jo vuonna 1985. Tuote on näköjään tullut markkinoille vuonna 1982. Ooh, pidän Wikipediasta, josta löytyy noin tärkeä tieto.

Minä pidin rouheisemmasta Nötte-pähkinätahnasta, jota myytiin 70-luvulla. Minulla on hyvä muisti näissä äärettömän tärkeissä asioissa.

Mikä aiheuttaa myelooman

http://www.mpeurope.org/about-myeloma/what-causes-myeloma-2/

  • ikä, sukupuoli, rotu (yleisin iäkkäillä afrikkalaisilla miehillä, harvinainen aasialaisilla)
  • perheen historia (kaksinkertainen riski, jos vanhemmalla, sisaruksella tai lapsella on myelooma)
  • ylipaino

(tämän hematologit kiistivät, mutta olin suklaasyöppönä näköjään osa-aikasyyllinen sairauteeni)

  • myrkyllinen kemikaali tai säteily
  • autoimmuunisairaudet, esimerkiksi reuma ja MS-tauti (keskushermoston pesäkekovettumatauti)
  • infektiot, esimerkiksi hepatiitti, HIV ja herpesvirus HHV-8, joka aiheuttaa etenkin Aids-potilaille Kaposin sarkoomaa

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10626142

Kasvoja arkipäivän esineissä

http://www.boredpanda.com/pareidolia-faces-everyday-objects/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=BPFacebook

  • pidin etenkin kalliota kiipeävästä kaktuksesta (12), laukusta (23) ja lumisesta autosta (25)
  • slovakialainen ”hirviö”, jota piti hetken nolosti miettiä, on hauska (33), samoin simpukka (49)
  • laiskana katsoin vain osan huvittavista tai mahdollisesti vähemmän huvittavista sivuista

Kanapekoni

Säälin fiksuja possuja, luovuin sianlihasta ja suurta murhetta tuntien pekonista. Olen jo jonkin aikaa etsinyt kanapekonia kaupoista. Tänään löysin paketin Oulunkylästä, katsoin tuotetta, totesin vähemmän kohteliaasti ja toivon mukaan äänettömästi ”yäk” ja jätin tuotteen hyllyyn. Eipä näyttänyt houkuttelevalta. Pekoniton elämä jatkuu, niisk.

Armas

Toivon mukaan -sanoista tuli mieleen pikkuinen ja söpö poika, jota lapsen äiti kutsui Armas-nimellä. Armas oli aiemmin minulla lupsakka 30-luvulla syntynyt setämies, mutta mielestäni nimi sopi pienelle suloiselle pojalle kuin nenä päähän.

R-kioski – ja HSL-kilpailu -4.5.2017

”R-kioskit kampanjoivat nyt yhteistyössä HSL:n kanssa pitkien kausien lataamisen puolesta. R-kioskeissa on käynnissä kuittikilpailu matkakortin lataajille. Kun asiakas lataa HSL-matkakortin R-kioskilla, hän saa kuittiinsa koodin, jolla pääsee osallistumaan kilpailuun. Joka viikko yksi kilpailuun osallistuva voi voittaa loppuvuoden HSL-matkat. Kampanja jatkuu 20.4.2017 saakka.” (HSL) Eipäs, vaan torstaihin 4.5.2017 saakka.

https://www.r-kioski.fi/HSL/

Yli 2350 lukijaa tähän mennessä

Olen hyvin tyytyväinen. Kiitos lukijoille!

Kattarshian-kissasivulla on kaunis vaalea emokissa ja viisi söpöä oranssia pentua (mitenkään en jankuta sivusta, ehei)

http://nutiminn.is/kattarshians/

Toivotan mahdollisimman lämmintä toukokuuta.

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.