Hyviä asioita

Kevät etenee ja valon määrä lisääntyy. Kannatan tilannetta, ehdottomasti. Paista aurinko aina!

Heureka

Heurekan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely tulevaisuudesta oli kiinnostava ja olin, harvinaista kyllä, pisimpiä henkilöitä (158 cm) näyttelyssä. Merkitystä saattoi olla sillä, että useimmat kävijät olivat alle kouluikäisiä. Näyttely päättyy vuoden kuluttua eli su 13.1.2019.

Tarttuvaa-näyttelyssä opimme, että kädet pitää pestä. Kannustan ideaa ehdottomasti niin omasta puolestani, kuin muiden kannalta.

Kyseisen näyttelyn Tunnetko samoin kuin minä -testin mukaan olen Puoliläpäisevä eli pystyn hallitsemaan tunteitteni voimakkuutta, vaikka se olisi hankalaa. Sain 41/60 pistettä ja 45+ tarkoittaa Tunteita imevää sientä ja 15–29 pistettä Järkähtämätöntä kalliota. Kysymykset perustuvat William Dohertyn kehittämään tunteiden tarttumisalttiuden mittariin. Näyttely päättyy su 23.9.2018.

Kissa

Nökö on tutkimusten mukaan terve, eläinlääkäri oli ystävällinen ja hammaspuhdistus sujui hyvin.

Lux Helsinki

Lux Helsinki -valonäyttely oli upea! Pidimme erityisesti Designmuseon takana olleesta, Arkkitehtuurimuseon takaseinään heijastuneesta taidokkaasta valoteoksesta (etenkin portaista!), kauniisti valaistusta paloasemasta ja Café Engelin punajuuripihveistä ja kaakaokupillisista.

Jälkimmäiset eivät välttämättä olleet osa näyttelyä.

https://www.luxhelsinki.fi/

Lahjoitus

Lahjoitin suuren määrän tuotteita (mm. huonekaluja, astioita, pelejä, liinavaatteita, tauluja, kodinkoneita jne.) eli kotini on helpompi tyhjentää, jos viikate-dude tekee noudon tästä osoitteesta. Suurempaa dude-riskiä ei tietääkseni ole.

Toinen yrityksen lähettämä tuotteiden noutaja (kotiovelleni tuli noutaja -tietoa jäin miettimään eli noudetaanko ovi, esineitä vai minut?) kysyi, olenko sukua tietyille julkisuuden henkilöille. Kerroin, etten ole, koska pieni suku.

Olen hyvin tyytyväinen siitä, että tuotteet noudettiin kotoani yrityksen ilmoittaman aikataulun mukaisesti.

Sampo-koulutus

Kävin Sampo-palvelun kahdessa ryhmätapaamisessa torstaina 11.1. ja aiheena olleet piilotyöpaikat ja työnhaku tällä hetkellä olivat kiinnostavia.

Ohjaaja oli hyvä ja tutustuin uusiin, kivoihin ihmisiin.

Opin mm. sen, että työhakemukseen ei kannata yli 50-vuotiaana laittaa ylioppilaskuvaa, joka näyttää jostain syystä vuosi vuodelta paremmalta. En oikeastaan yllättynyt kyseisestä kohdasta, koska aiemmassa työssäni näin toisinaan pahvisia, presidentti Kekkosen aikana hankittuja arvaa kuka? -ajokortteja.

La Torrefazione

Kampin La Torrefazionen lohisalaatti (lämminsavulohta, bulguria, kapriksia jne.) oli erittäin hyvää. Suosittelen!

Ikkunasta voi tiirailla Luonnontieteellistä museota.

Työkokeilupaikka

Työkokeilupaikan hakeminen edistyy. Onneksi minulla on edelleen kuuppa kasassa, joten jäljellä oleva lyhyt aika ei suuremmin piinaa mieltäni, mutta hieman kuitenkin.

TE-keskus

TE-keskuksen ystävällinen edustaja soitti perjantaina ja sain varmistettua häneltä työkokeiluun liittyviä asioita eli minua ei pidetä freelancerina, jos kirjoitan lehteen työkokeiluni aikana. Huojentavaa. Juttelemme uudelleen huhtikuussa.

Ekbergin konditoria

Ekbergin konditoria aukeaa remontin jälkeen helmikuussa 2018. Hämmästyin matkalla Eiraan, kun vaihdoin ratikkaa ja huomasin, että konditoria oli suljettu joulukuun jälkeen. Hyvä, että kaunista ja viehättävää liiketilaa kunnostetaan. Suosittelen ehdottomasti käyntiä yrityksessä jo pitkän perinteen tukemisen vuoksi.

Kahvio on auki, joten vierailu onnistuu jo nyt.

Tuokiokuvia kansakunnan rakentamisesta – Suomi 100 vuotta 2017 

Kävin katsomassa valokuvanäyttelyn, joka oli koottu Heikki Ahon, Björn Soldanin ja Claire Ahon töistä. Ympäristö oli tyylikäs ja ihastuin useisiin, taitavasti otettuihin valokuviin.

Näyttely on ollut esillä mm. Yhdistyneiden kansakuntien päämajassa ja päättyi eilen Eduskuntatalon kirjastossa.

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/tuokiokuvia-kansakunnan-rakentamisesta.aspx

Ideaalimaailmassa elämäni olisi matkustamista, kuten Claire Ahon taidokkaasti ottamassa kuvassa.

Hyvää vointia

Myeloomapalstalta tuttu henkilö pääsi kantasolusiirtoon, joka toivottavasti sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyvää vointia, S!

Hyvästi

Hautajaiset ja muistotilaisuus ovat ohi, sujuivat kauniisti ja kunnioittivat edesmenneen muistoa. Hyvästi, J. Sinut oli mukavaa tuntea.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Hyviä asioita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.