Melkein työpaikka

Hain johdon assistentiksi kiinnostavaan työpaikkaan, joten perehdyin yrityksen toimintaan nettisivujen ja kirjallisuuden avulla. Pääsin haastatteluun ja juttelin mukavien ihmisten kanssa erittäin viehättävässä rakennuksessa.

Olisin voinut kävellä työmatkat. Olen aina matkustanut töihin, joten lähellä oleva työpaikka olisi ilahduttava.

Kerroin, että minulla on sairaushistoriani perusteella oikeus 50 prosentin palkkatukeen. Yrityksellä oli rahat varattu rekrytointiin, mutta halusin mainita edullisemmasta mahdollisuudesta.

Haastattelut jatkuivat, joten odotin kaksi viikkoa päätöstä ja toivoin viimeiseen hetkeen saakka, että minut valitaan. Ei valittu, vaan valittiin joku toinen, joka sopi paremmin kyseiseen työhön.

Toisaalta arvelin, että niin käy jo sen jälkeen, kun olin lähettänyt kiitosviestin haastattelusta eikä siihen koskaan vastattu. Rekrytoijilla on kiire eikä heillä välttämättä ole aikaa vastauksiin, mutta tilanne mielestäni kertoo siitä, ettei haastateltu ollut yritykselle sopiva henkilö.

Harmi. Olisin viihtynyt heillä hyvin mielenkiintoisten töiden ja ystävällisen henkilökunnan vuoksi.

Tavoittelin toisen työpaikan edustajaa kahtena päivänä ja lähetin hakemuksen asiantuntijatehtävään. Yrityksestä soitettiin minulle hetkeä myöhemmin puheluni perusteella. Kerroin työnhaustani, kuulin vastauksen soittajan hiljaisuudesta ja arvelin, että he olivat jo tehneet sopimuksen. Kyllä, suullinen sopimus oli tehty. Hakuaikaa työhön oli ilmoituksen mukaan jäljellä yli kaksi viikkoa. Mukavaa, että he löysivät sopivan tekijän. Harmi, etten tiennyt, että henkilö oli jo valittu, kun räätälöin hakemuksen.

Soitin kolmanteen, erittäin kiinnostavaan työpaikkaan useamman kerran, mutta en tavoittanut henkilöstökonsulttia. Hän oli varattuna koko päivän. Hänen kollegansa pyysi minua lähettämään sähköpostin, johon toinen konsultti vastaa. En saanut vastausviestiä.

Soitin neljänteen työpaikkaa, tavoitin esimiehen ja kysyin tarkemmin työstä. Paikka oli oikeasti haussa eikä ”meillä on jo työntekijä, mutta ilmoitus on pakko laittaa” -haussa ja vaikutti hyvältä ja monipuoliselta. Lähetin hakemuksen, mutta en kuullut mitään kyseisestä yrityksestä.

Olen päässyt viiden kuukauden aikana kahteen haastatteluun, mistä olen tyytyväinen. Olisin vielä tyytyväisempi, jos löytäisin kiinnostavaa työtä, jossa minusta olisi hyötyä.

Työnhaku jatkuu.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.