Amos Rexissä

Jos et ole vielä käynyt Amos Rex -taidemuseossa Lasipalatsissa, niin arkipäivänä on hyvä mennä jonoon (palelemaan). Viimeistään puoli yhdeltätoista kannattaa olla jonossa, niin pääsee ensimmäisten joukossa museoon. Seuraavan puolen tunnin aikana jono ulottuu jo Lasipalatsin toiseen päähän.

Menimme jonottamaan 40 minuuttia ennen Amos Rexin avaamista. Ennen meitä jonossa oli kaksi naista ja jonoon tuli koko ajan uusia ihmisiä. Kaksi naista liittyi edessämme jonottaneiden seuraan, toinen heistä viime tipassa. Kätevää kiilaamista, niin ei tarvitse värjötellä jonossa! Toivoin jälleen kerran, että olisin valinnut jonotusasukseni pilkkihaalarin ja huopatossut, koska jonottaminen tuntui kestävän hyytävän ikuisuuden.

TeamLab -näyttely oli UPEA, erikoinen, ihmeellinen ja jotain sellaista, mitä emme ole koskaan aiemmin nähneet tai kokeneet.

Arvostimme merihuonetta (ystäväni suosikki), vesivirtauksia seinillä ja katossa, hajoavia krysanteeminkukkia neljän minuutin esityksessä (käytin kovan musiikin vuoksi kuulosuojaimia) ja ehdotonta suosikkiani eli lintuja, perhosia, kauniita kukkia, söpöjä liskoja ja krokotiilejä vilisevää vihreäsävyistä salia. Oli mukavaa seurata lattiaan heijastuvaa punaista lintua tai kurkkia seinää pitkin kiipeävää krokoa. Tunsin eläväni huikeassa unimaailmassa.

Merihuoneessa olimme vain me, seuraavassa huoneessa oli koululuokka, samoin ns. krysanteemiesityksessä, mutta lisko- & perhoshuoneessa oli valtava ihmismassa. Paikalla oli äitejä lastenvaunuineen, todella paljon lapsia ja muita vierailijoita ottamassa kuvia seinistä ja lattioista. Näyttelyssä olevista suurista peileistä heijastuivat teokset ja ihmiset.

Fantastinen näyttely, jossa kannattaa käydä!

Amos Rexin teamLab -näyttely päättyy sunnuntaina 6.1.2019.

Sigurd Frosterus

Tutustuimme Sigurd Frosteruksen (1876–1956) näyttelyyn, jossa oli tuttujen maalarien, mm. Finchin ja Enckellin töitä. Pidämme klassisesta taiteesta, mutta valoshow’n jälkeen huone tuntui lähinnä rauhalliselta ja viihtyisältä.

https://amosrex.fi/

Mikrobitin Osku Kanniston taitavasti kuvaama video:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.