Coco puusta putosi

Panamassa 70-luvulla syntynyt Korkeasaaren Coco-laiskiainen oli pudonnut tiistaina puusta ja eläinparan kynsi oli katkennut. Poikkeuksellisen iäkäs laiskiainen on jo 43-vuotias.

Mielestäni olisi oikeus ja kohtuus, että Cocolle tilataan useampi riippumatto puihin, jottei putoamisia enää tapahdu. En paheksu turvavyönkään tai -henkselien käyttöä, jos Coco hyväksyy kyseiset apuvälineet.

  • mummin mökillä oli eräässä pihakopissa (kirjakerhon?) juliste, jossa riippumatossa makaava nainen ilmoitti haluavansa riippumattomammaksi

Eläinhoitajan mukaan Coco syö salaattia, bataattia ja jonkin verran hedelmiä. Herkkuna ovat keitetyt perunat ja porkkanat. Pitääköhän Coco uusista perunoista?

Jesus-pellavalakanat

Finlayson valmistaa Jesus-pellavalakanoita, joiden materiaalia ja sidosta on käytetty Torinon käärinliinoissa. Käärinliina on mahdollisesti ollut käytössä ajanlaskumme alussa.

Kestäviä pussilakanoita ja tyynyliinoja voi käyttää takuun eli 50 vuoden ajan. Vuodevaatteiden vaihtoväliksi suositellaan kahta viikkoa, mutta kunnon ihminen vaihtaa liinavaatteet viikon välein. Ihminen hikoilee keskimäärin litran yössä.

Kestävyys on hyvä idea, mutta tuotteen nimeä kummastelen.

Paavo Tynell -valaisin

Dan Wardin kukkakaupassa oli aikoinaan Paavo Tynellin (1890–1973) viehättävä Lumihiutale-valaisin, joka myytiin maaliskuussa Hagelstamin huutokaupassa 159 016 eurolla Ruotsiin.

Dan Ward aloitti kukkakauppansa Aleksanterinkadulla vuonna 1909 ja tyylikäs yritys tuli minulle myöhemmin tutuksi Eteläesplanadilla. Yritys muutti 1980-luvun lopulla Lasipalatsiin. Liikenimen ja yritystoiminnan osti 1991 Runebergin kukka.

Meillä oli kotona Tynellin valaisin, mutta vanhemmat päättivät ilmeisesti jossain vaiheessa luopua kyseisestä esineestä. Niin katoaa mainen kuparivalaisimen kunnia eli sic transit ja silleen.

JSN-huomautus

Julkisen Sanan Neuvosto antoi huomautuksen Ylelle siitä, että pääministeri Sipilän mielipidettä kuunneltiin ja toimittajia kiellettiin käsittelemästä Terrafame-aihetta. Työntekijää uhattiin irtisanomisella. Myöhemmin kaksi toimittajaa irtisanoutui tapauksen vuoksi ja siirtyi toisen työntekijän palvelukseen.

Vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen mielestä mitään väärää ei tapahtunut.

Sipilä pahoitteli painostusyrityksenä tulkittavia sähköpostejaan, mutta totesi, että hänellä oli oikeus puolustaa itseään, koska häntä epäiltiin sukulaisten suosimisesta.

Kannatan lehdistönvapautta, joten pidän tapahtumia käsittämättömänä ja erittäin surullisina.

Beauty and the Beast -elokuva (sisältää juonipaljastuksia)

Kävimme maanantaina katsomassa Kaunotar ja hirviö -elokuvan uusimman version Kinopalatsissa. Onneksi Finnkinon sarjalippuja oli vielä jäljellä, joten jopa Bepanthen-silmätippoihin tuhlanneella oli mahdollisuus päästä leffaan. Valtava sali ja meitä katsojia oli paikalla peräti kolmetoista.

Somasti meikattu kovasydäminen prinssi ei auta köyhältä ja vanhalta vaikuttavaa, mutta oikeasti äärettömän kaunista haltiaa (vastustan sanaa haltija), joka taikoo prinssistä hirviön. Lumous peruuntuu vain, jos prinssiin rakastutaan. Palvelusväen haltia muuttaa esineiksi linnaan eli paikalla hyörivät teekannu ja -kuppi, pöytäkello, kynttilänjalka, linnun siivin varustettu pölyhuiska, naulakko, vaatekaappi ja cembalo-kosketinsoitin.

Läheisen kylän väki unohtaa linnan ja elää omaa elämäänsä. Lukevaa ja kylän rutiineihin kyllästynyttä Belle-maalaistyttöä ihmetellään kylässä, hän vaeltaa kukkulalla kuin Sound of Musicissa ja häneen on ihastunut itseään ihaileva sotasankari Gaston, joka liikkuu tuhdin kätyrinsä (melkein yhtä hyvä sana kuin töppönen) kanssa kylässä.

Belle-neito, jota esittää Emma Watson (Hermione Harry Potter -elokuvista) pelastaa kelloseppäisänsä linnasta ja jää hirviön (Dan Stevens eli Downton Abbeyn Mary-tyttären Matthew-puoliso) vangiksi. Luulin, että prinssi on Sam Claflin, joten melkein petyin. En kuitenkaan ihan. Dan Stevens on vaalea ja aika nätti.

Palvelijat ovat sympaattisia sankarittarelle ja jostain merkillisestä syystä suunnilleen kaikki haluavat mennä jahtaavia susia täynnä olevaan metsään öiseen aikaan. Asterixissa päähenkilö haastatteli joskus metsässä tapaamaansa miestä ja kysyi, mitä metsässä on. Rosvoja ja susia, vastasi mies ja ilmoitti ujosti olevansa rosvo. Syvemmälle metsään hän ei tietenkään lähtenyt, koska metsässä oli jo mainittuja rosvoja ja susia. Kunnollinen periaate. Ehdottomasti.

  • Ylen sivuilla voit testata, osaatko latinaa. En ole lukenut, mutta tulokseni oli 12/12 eli hukkaan eivät menneet Asterix-vuodet

http://www.yle.fi/moodle/yle/attempt.php?q=4263

Kaunotar ja hirviö -elokuva tunnetaan sankarittaren keltaisesta tanssiaispuvusta. Elokuvassa olleen keltaiseksi värjätyn satiiniorganza-puvun valmistus kesti 12 000 tuntia (kätevät 500 vuorokautta) ja puvun koristeena oli mm. 2160 Swarovski kristallia. Puvusta tehtiin useita versioita.

Jäähdyttäkää prinssi ennen kohtauksen jatkumista

Hirviöpuvun alla näyttelijä Dan Stevensillä oli viilentävä liivi, jollaista myös Formula-kuljettajat käyttävät. Näyttelijä viilennettiin tanssin jälkeen kytkemällä hänet jäähdytykseen, jossa liiviin virtasi jääkylmää vettä.

Kuten mahdollisesti arvata saattaa, niin lopuksi tanssitaan linnassa ja kaikki ovat yltiöonnellisia.

Mietin lopussa kaunista Joka pikku eläimellä rusetti on hännässään -runoa, joka pätee prinssiin eli ”joka nuorella prinssillä taivaansininen rusetti on hiuksissaan” ja Belle-neitosella on perinteistä keltaista pukua viehättävämpi leninki eli valkoinen, ruusukuvioinen hääpuku.

Yllätyin huomatessani, että Emma Watson laulaa useamman laulun elokuvassa eli häntä ei tuurata.

Ystäväni ei ollut aiemmin nähnyt Kaunotar ja hirviö -piirrettyä, joten elokuvan sisältö oli hänelle vieras. Mukavaa, että hän piti elokuvasta. Minä suosittelen Disney-fanina romanttista ja hauskaa, mutta ajoittain pelottavaa elokuvaa piirretyistä elokuvista muokatuista tarinoista pitäneille.

Ane Gyllenberg – keräilijän itsenäisyys 29.03 – 29.10.2017, Kuusisaarenpolku 11, Helsinki

ke 15 – 19

su 12 – 16

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö juhlii Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä näyttelyllä Ane Gyllenberg – Keräilijän itsenäisyys. Säätiön omien merkkiteosten rinnalle on saatu lainaksi 47 huipputyötä maamme tärkeimmistä taidekokoelmista.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden päänäyttelyssään Villa Gyllenbergin taidemuseo nostaa esille säätiön merkittävimmät teokset. Niiden rinnalla muista suomalaisista taidekokoelmista lainatut teokset syventävät Gyllenbergin oman kokoelman vahvaa Suomen taiteen tarinaa.

Juhlanäyttely, jossa on esillä yhteensä noin 100 teosta, on jaettu neljään teemaan: Melankolian huoneet, Vierge Moderne eli Moderni neitsyt, Kansallista tunnelmamaalausta sekä Lapsi taiteessa.

Apurahat

Gyllenbergin säätiö jakaa tutkimusapurahoja ja jatkokoulutus- ja projektiapurahoja.

Ilahduttava apurahan saaja:

Mustjoki Satu Syövän immuunievaasiomekanismit pahanlaatuisissa verisairauksissa

40 000 euroa

Satu Mustjokea on arvostettu aiemminkin:

http://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuone/Sivut/Syopainstituutin-tutkijaprofessuuri-Satu-Mustjoelle.aspx

Syöpäosastolla yllätyttiin ihmisten auttamishalusta – sytomyssyjä riittää nyt muutamaksi vuodeksi

Muutamassa viikossa Turun yliopistollisen keskussairaalan syöpäosastolle on toimitettu satoja myssyjä.

Yle 30.3.2017 Paula Koskinen

http://yle.fi/uutiset/3-9538996

Kiitos teille ahkerille ja ystävällisille ihmisille, jotka valmistitte myssyjä Turussa hoidettaville syöpäpotilaille!

Kansainvälinen myeloomapäivä 30.3.

https://www.myeloma.org/article/myeloma-patients-around-world-declare-march-30-international-myeloma-action-day

Toivotan mahdollisimman hyvää vointia kaikille myeloomadiagnoosin saaneille.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.