Kiinnostavaa tekemistä

Viikin arboretumin magnolia ei vielä kuki, vaikka lupasivat

Luin Metrosta, että tiistaina (ts. tänään) tehdään ”Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja Ympäristötutkimus Yrjölä Oy:n luontoretki tervaleppälehtoon, jossa valkovuokot ja rentukat kukoistavat ja japaninmagnolia on kukassa vielä lehdettömässä puussa”.

Kävelin aamupäivällä aurinkoiseen arboretumiin. Ei kukkinut magnolia enkä löytänyt kukkivia rentukoita. Näin valkovuokkoja ja linnut lauloivat, joten ei ollut hukkaretki. En nähnyt rosvoja tai susia, mutta läheisellä pellolla oli varis.

Erehdyinköhän magnolian sijainnista eli onko puistossa jokin toinen magnolia ja salaisia rentukkapaikkoja?

Ilmoitus on todennäköisesti lähetetty aikaa sitten, mutta hyytävä sää teki tepposet.

Kirsikankukat

Kirsikkapuut kukkivat Arabiassa ja Gardenian pihalla eli aika suunnata katsomaan tilannetta Roihuvuoren Kirsikkapuistossa.

Alvar Aalto – taide ja moderni muoto, Ateneum, Kaivokatu 2 11.5.2017- 24.9.2017

Alvar Aalto (1898–1976) on Suomen kansainvälisesti tunnetuin arkkitehti ja muotoilija. Alvar Aalto – taide ja moderni muoto avaavat oivaltavia näkökulmia Aallon elämään ja tuotantoon. Kattava näyttely havainnollistaa, miten Aallon orgaaninen muotokieli kehittyi vuorovaikutuksessa ajan kuvataiteilijoiden kanssa. (Ateneum)

Modernia elämää, HAM, Eteläinen Rautatiekatu 8 3.3.-30.7.2017

Viisi suomalaista museota juhlistaa Suomen itsenäisyyden merkkivuotta 2017 yhteisellä suurhankkeella. Modernia elämää! – Suomalainen modernismi ja kansainvälisyys -näyttely esittelee arkkitehtuurin, muotoilun, kuvataiteen ja valokuvan kohokohtia, jotka rakensivat osaltaan modernia ja kansainvälistä Suomea vuosina 1917–68. Samalla näyttely kertoo siitä, miten visuaaliset taiteet muokkasivat vähitellen modernin elämän arkea.

HAM on tuottanut näyttelyn yhteistyössä Alvar Aalto -museon, Arkkitehtuurimuseon, Designmuseon ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa. (HAM)

Helsexinki, Helsingin kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16, 12.5.2017-28.1.2018

Helsexinki-näyttely perustuu kaupunkilaisten omakohtaisiin kokemuksiin seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja seksistä – ja vapaudesta valita, miten niitä toteuttaa. (Helsingin kaupunginmuseo)

Arabian katufestivaali la 20.5.2017

  • lähin pankkiautomaatti on Arabiakeskuksessa, joten käteistä kannattaa ottaa mukaan

http://artova.fi/akf-ajankohtaista/5147-arabian-katufestivaalin-ohjelma-julki-3-5-alkaen

Usean seinän muraali

http://artova.fi/akf-ajankohtaista/5165-arabian-katufestivaali-ravayttaa-valtavalla-usean-seinan-muraalilla-ja-aloittaa-helsingin-kaupungin-katutaidekesan

Kumpuoti, Intiankatu 25, Kumpula -27.5.2017

Vielä ehtii parin viikon ajan ruokaostoksille sympaattiseen Kumpuotiin, jossa on ystävällinen palvelu. Liike painottuu luomuun ja lähiruokaan. Torstaina myydään leipomo Limbun tuotteita ja perjantaina voi ostaa mm. Eromangan lihapiirakoita.

Katselin vuosien ajan myymälää sairaalaan menevän bussin ikkunasta ja huomasin murheekseni, että liike on lopettamassa. Menin tänään bussilla Kumpulan kampukselle, josta kävelin mäen alas ja kävin lopulta kaupassa Ahon lakkajogurttiostoksilla. Hyvä tuote, jota suosittelen teillekin. Hummusta ostan seuraavalla kerralla.

OpenHouseHelsinki to-la 18.-20.5.2017

OpenHouseHelsinki avaa ovia kaupunkilaisille ja vierailijoille sellaisiin paikkoihin, joihin ei normaalisti pääse.

OpenHouseHelsinki järjestää kerran vuodessa opastettuja kierroksia kiinnostaviin sisätiloihin, kaupunginosiin, sisäpihoille sekä uusiin ja vanhoihin arkkitehtuurikohteisiin. Kierroksia vetävät suunnittelijat ja asiantuntijat. (OpenHouseHelsinki)

http://www.openhousehelsinki.fi/

Paatilla kesällä Hakaniemestä Vuosaareen 1.6.-9.8.2017 ma-su, 10.8.- 26.8.2017 pe-su

http://www.suomensaaristokuljetus.fi/reittiliikenne/itainen-saaristoreitti/

ITÄÄN:

Herttoniemi 5 €

Laajasalo/Vartiosaari 8 €

Kivisaari 10 €

Satamasaari 10 €

Iiluoto 10 €

Leikosaari 10 €

Vuosaari 11 €

Lättähattuajot Helsinki-Porvoo-Helsinki

Porvoon Museorautatie ry:n lättähattu-junat kulkevat seuraavina lauantaipäivinä:

10.6., 1.7., 15.7., 22.7., 12.8., 26.8., 16.9. ja 9.12.2017

http://www.porvoonmuseorautatie.fi/

Erityisherkkyys

Luulin aiemmin, että reagoin meluun ja voimakkaisiin tuoksuihin (onneksi jo kadonneen) migreenin, hyvän kuuloni tai poikkeuksellisen hyvän hajuaistini vuoksi. Opin hiljattain, että taidankin olla erityisherkkä. Ihanaa!

Mitä erityisherkimmin terveisin (ihan totta, ehkä)

Marja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.