Rentukat kukkivat arboretumissa

Viime viikon torstain iltakävelyn perusteella totean, että rentukat kukkivat jo arboretumissa puron varrella ja niitä on todella paljon.  Perun aiemmin väitteeni, jonka mukaan kukkia ei vielä ole.

Minulla on todistaja rentukkaväitteelleni.

Tautisuutta

Facebook-päivitykseni 19.5.2013 

”Perjantaina kävimme ihailemassa kirsikankukkia Kirsikkapuistossa ja vierailimme lähellä olevassa Japanilaistyylisessä puutarhassa Roihuvuoressa. Sinivuokot kukkivat, joten on kevätkevätkevät. Lauantaina aamupäivällä olin tutustumassa Ravintolapäivän tarjontaan keskustassa. Yksikään osallistuja ei ymmärtänyt myydä kreppejä (kuppikakkuja markkinoitiin joka toisessa kojussa ja se, se on väärin!), joten poistuin Syvästi Närkästyneenä. Tutkin Kultahattu-valokuvanäyttelyn Keskuskadulla (ooh, vihreä samettipuku) ja ihailin muutamia elokuvan pukuja Stockmannin One Tiny Champagne Barin ikkunassa. Jos ryyppäisin, niin juuri siellä. Illalla oli Oopperan tarjoama Baletti tanssii kaikille -tapahtuma Hartwall Arenalla. Upeita esityksiä! Kiitos seurastasi, E. :)”

Olin anemian vuoksi naurettavan väsynyt ja heikossa kunnossa keväällä 2013, mutta raahauduin matkaan joko ystävieni seurassa tai yksin. Hartwall Arenalla nousin portaita kiskomalla itseäni kaiteesta.

Olin tyytyväinen pystyessäni viimein syömään, joten söin Pizza Hutissa pepperonipizzapalan ja join vettä, koska limsat inhottivat allogeenisen kantasolusiirron jälkeen. Muinaiset ajat, kun suostuin vielä syömään possua – tai mistä lie pepperoni oikeasti tehdäänkään.

Kalliit myeloomalääkkeet käyttöön, mutta miten

http://www.laakarilehti.fi/ajassa/paakirjoitukset-tiede/kalliit-myeloomalaakkeet-kayttoon-ndash-mutta-miten/

Syöpäsolujen näännytys bostonilaisyrityksessä

http://www.businessinsider.com/agios-pharmaceuticals-and-cancer-cell-metabolism-2017-5?platform=bi-androidapp&r=US&IR=T&IR=T

Petaava peitto

Näin tiedon kätevästä peitosta, joka petaa sängyn. Keksijänainen suunnitteli peitteen pyörätuolissa istuvan sukulaisensa avuksi eikä laiskoja petaajia auttamaan, vaikka hekin tietenkin hyötyvät peitosta.

Peitto myös lämmittää tai jäähdyttää nukkujia. Kätevää, kun toisella puolisolla on usein kylmä ja toisella kuuma.

https://www.smartduvet.com/

Huvituksia

Marimekon muotinäytös

Perjantaina oli vuorossa Marimekon muotinäytös Espan puistossa klo 12:30, mutta ihmismassojen vuoksi näimme hyvin vähän asuista. Näimme mallien hartioita pitkien ihmisten takaa, mutta hartioiden perusteella oli hieman hankalaa arvioida vaatteita. Uskoimme, että valikoima oli onnistunut.

Onneksi päivä oli kaunis ja aurinkoinen.

Meille tarjottiin näytöksen kunniaksi jätskit Pohjoisespalla (Kingis Salmiakki hänelle ja Solero Strawberry Smoothie minulle) ja ihailimme katuvaloihin kiinnitettyjä kukka-asetelmia.

Päätän joka vuoksi käydä katsomassa kyseisen kukkanäyttelyn ja hyvin usein näyttely unohtuu minulta, vaikka rakastan kukkia. Ehkä ensi vuonna näen koko näyttelyn ja jopa muistan äänestää parasta työtä.

http://www.lovelyhelsinki.com/kierrettava-kukkateosnayttely/

Virka-galleria

Kävimme katsomassa Virka-gallerian Ruokahävikki-näyttelyn. Arviolta kolmasosa maailmassa tuotetusta ruuasta päätyy roskiin. Mielestäni kyseessä oli hätkähdyttävä näyttely erittäin tärkeästä aiheesta. Näimme myös Myllypuro – Sakari Röyskön valokuvia -näyttelyn, jossa pidin etenkin tiernatyttöjä esittävästä kuvasta. Näyttelyt päättyvät 28.5.2017.

Ruotsin suurlähetystö ja Arctia

Voitin OpenHouseHelsinki-arpajaisissa avec-käynnin Ruotsin suurlähetystössä ja Arctialla eli veden päälle rakennetussa toimistossa Katajanokalla, jäänmurtajien vieressä.

Ruotsin suurlähetystö

Lähetystössä henkilöllisyystodistusten esittelyn jälkeen takki ja käsilaukku (iik!) piti jättää vartioituun narikkaan. Haalin mukaani kortit, puhelimen, vesipullon ja silmätipat kevyeen ostoskassiini ja nousimme raput yläkertaan. Sydämeni hakkasi anemian vuoksi tuhatta ja sataa.

Kuuntelimme mielenkiintoisen esityksen edustustiloista kymmenen suurlähettilään aikana lähetystössä toimineelta naishenkilöltä. Näimme ensimmäisenä salin, jonka lattialla oli kaunis vaaleansininen itämainen matto. Kyseessä oli Hermann Göringin Carinhallia varten tilaama matto, jonka Ruotsin valtio osti saksalaisen ilmailuministerin (oma lisäys: syanidi-) kuoleman jälkeen kahden muun maton lisäksi, joista toinen on Tukholmassa ja toinen Riikan lähetystössä.

Näimme seuraavaksi ruokasalin, jota koristi mielestäni viehättävä sinivuokoin koristeltu sermi, josta osa kävijöistä kuulemma pitää ja osa ei pidä. Suurlähettilään puolison aikoinaan maalaama sermi oli mielestäni ilahduttavan keväinen.

Siirryimme käytävän läpi huoneeseen, jossa oli kauniita tummia venäläisiä huonekaluja.

Seuraavassa kirjastohuoneessa oli ilahduttavan värikylläinen sohva ja tietenkin kirjoja. Saimme kurkistaa pieneen huoneeseen, jossa oli kaunis kukallinen kakluuni.

Kaikkien huoneiden seinillä oli kiinnostavia tauluja.

Palasimme saliin, jossa kiitimme hyvästä opastuksesta ja laskeuduimme portaat alakertaan.

http://www.sfv.se/globalassets/kulturvarden/2008_01/s14-nordisk_havsutsikt_fran_gruts_ambassad.pdf

Kävelimme Pohjoisesplanadilta Katajanokalle ja katsoimme Mariankadulla olevaa jonoa, jossa ihmiset jonottivat jättämään hyvästinsä presidentti Koivistolle.

Kävelimme ravintola Sipulin ohi ja vähän matkan päässä rannalla oli flyboard-suihkulautailija ja vedessä kiersi vesiskootteri. Seuraavan päivän esitystä varten harjoitellut esiintyjä oli kylmän veden vuoksi märkäpuku yllään.

Mietimme matkalla lounasta, mutta halusimme olla ajoissa Arctialla.

Arctia

Vartija katsoi henkilöllisyystodistukset portilla ja ohjasi meidät Arctia-rakennuksen aulaan odottamaan. Saimme nimilaput ja katselimme jäänmurtajista tehtyjä pienoismalleja.

Meidät pyydettiin ulos eli rakennuksen eteen, jossa kuulimme lyhyen luennon toimistosta, joka oli rakennettu Turussa ja hinattu Helsinkiin. Alueella liikkuneet koiranulkoiluttajat olivat aamulla hämmästyneet paikalle ilmestynyttä rakennusta.

Maan päälle rakennettu toimisto olisi näyttänyt ikävältä Ulkoministeriön edessä, mutta meren päälle tehty rakennus oli erittäin hyvä idea.

Arctian rakennus sai RIL-palkinnon 2013

http://www.ril.fi/fi/etusivu/ajankohtaista-2/ril-palkinto-2013-arctia-shippingin-kelluva-toimistorakennus.html

Vitivalkoinen ihoni kärventyi auringossa, joten siirryin kuuntelemaan luentoa ulko- ja sisäoven välissä olevaan varjoisaan tilaan.

Esitysten jälkeen meidät ohjattiin toimiston naulakon luo ja saimme kypärät ja huomioliivit. Mielenkiintoinen rakennus (ts. osa, jonka näimme) ja mielenkiintoinen esittely, mutta aiemman vierailijan päässä hyvin todennäköisesti ollut kypärä kylmäsi sieluani. En onneksi saanut täitartuntaa. (Au pairina työskennellessäni Englannissa kampasin tiheällä kammalla täitä lasten hiuksista. Olin onnekas ja vältyin myös silloin tartunnalta.)

Katselimme useita jäänmurtajia ja kuulimme, että presidentti Urho Kekkosella oli oma hytti Urhossa. Samoin hänen rouvallaan Sylvi Kekkosella, mutta laivan toisella puolella.

Presidentti esitteli mielellään jäänmurtajaa useille valtionpäämiehille.

Jäänmurtajilla on 20-henkinen miehistö eli yllättävän vähän henkilökuntaa valtavilla aluksilla.

Yksityistilaisuudet Urholla tai Sisulla

Urho- ja Sisu -jäänmurtajia on mahdollista vuokrata yksityistilaisuuksiin kesäkauden aikana.

http://arctia.fi/arctia-events/

Saimme lähtiessämme Arctia-paperikassit, jossa oli esite uusimmasta aluksesta Polariksesta, Arctic Variety -kirjanen ja Jäänmurtaja Sisu ja kadonnut kaupunki -lastenkirja. Sain vielä tekstiviestinä kiitoksen vierailusta eli todella hyvin ja huomaavaisesti hoidettu tapahtuma.

Ravintola Smyg, Eerikinkatu 2 (Yrjönkadun lähellä)

Lauantaina pääsimme ruokailemaan Smygissä Puutarhan puolelle, koska olimme varanneet pöydän. Kaikki muut ruokailijat istuivat Eerikinkadun puolella olevissa tiloissa. Tilanne oli mielestäni ideaalinen, koska saimme keskustella kaikessa rauhassa.

Korkea sali oli kiehtova runsaine kasveineen, istuinryhmineen ja kauniine valaisimineen.

Meillä oli todella ystävällinen tarjoilija, joka otti vastaan tilauksemme. Sain aiemmin olleen syntymäpäiväni kunniaksi neljän ruokalajin erinomaisen päivällisen eli siikakeittoa, valkoista parsaa, paistettua siikaa ja uusia perunoita ja jälkiruoaksi meille tuotiin tuoretta raparperia ja raparperijäätelöä. Kiitos hauskasta tapaamisesta, M!

Suosittelen ehdottomasti käyntiä viehättävässä ravintolassa.

http://smyg.fi/?lang=fi

Tulevia huvituksia

Ilmainen linna Italiasta -26.5.2017

http://www.businessinsider.com/italy-is-giving-away-castles-for-free-but-theres-a-catch-2017-5?r=US&IR=T&IR=T/#this-castle-comes-with-its-own-huge-field-1

Of course, you won’t just be handed the keys to the castle. Those interested must submit a proposal by June 26, with a thorough outline of how they plan to turn the property into a functioning heritage site for tourists. Successful applicants will then be granted a nine or 50 year lease for the property on the basis that they then invest money, restructure, renovate and run it efficiently.  (Condé Nast Traveller)

Lahjaidea ylioppilaalle: ylioppilaslakkirasia

http://www.tuiskulankotikolo.fi/ylioppilaalle/ylioppilaslakkirasioiden-tilauskaavake-yksityisille/

Magnumin jäätelöntuunauspaja avaa ovensa torstaina 8. kesäkuuta

https://www.city.fi/opas/magnumin+jatskibaari+uudistuu+ja+muuttaa/10905

Maailma kylässä valtaa Rautatientorin 27.–28. toukokuuta 2017

Maailma kylässä on poikkitaiteellinen kulttuurifestari, järjestöjen messutapahtuma, ruokakarnevaali ja keskusteluareena. (maailmakylassa.fi)

Risteilijät ke 31.5.2017

Vilkkain risteilypäivä on Helsinki Marketingin mukaan keskiviikko 31. toukokuuta, jolloin kaupunkiin saapuu viisi kansainvälistä risteilyalusta. Tuolloin Helsingissä ovat yhtä aikaa jättilaivat Norwegian Getaway, Aidamar, MSC Magnifica, Le Soléal sekä Ocean Dream. Ne yksinään tuovat Helsinkiin yli 11 000 risteilyvierasta. (HS 22.5.2017)

Hokusai, British Museum

Onnekkaille Lontoo-matkailijoille ehdotan vierailua British Museumissa ja Hokusain näyttelyä 25.5. – 13.8.2017. Näyttely on suljettuna 3.-6.6.

Tutustu syntymävuotesi esineeseen, Designmuseo

https://www.100objects.fi/

”Voitin” Jopon.

The computer says no

Jouduin lukemaan aggressiivisesta suhtautumisesta muiden maiden kansalaisia ja eri uskontoa edustavia ihmisiä kohtaan. Ei mitään uutta auringon alla, mutta paikka oli täysin väärä. Onneksi teksti poistui.

Maailma on varmasti ihmeellinen sellaiselle henkilölle, joka luulee olevansa oikeassa.

The computer says no – samoin sanon minä.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.