Töölönlahtea siivoamaan pe 5.5.2017

Anu Pentik, Taidehalli su -14.5.2017

Kävimme keskiviikkona katsomassa Anu Pentikin keramiikkaa Taidehallissa.

Meillä oli useampia suosikkeja eli katosta roikkuvat, kimmeltävistä metallilangoista ja pienistä savikappaleista kootut Haloo missä on se taivas ja Taivas on täällä tänään -työt, hauska ”lintu sininen” ja sadat, moniväriset, metallivartiset unikot Paratiisi-tilassa.

Osa töistä oli myynnissä eli suosittelen suurten ja korkeiden tilojen omistajaa investoimaan taidokkaaseen Hyvän ja pahan tiedon puuhun, joka maksoi mielestäni 35 000 euroa. Puu ja puun juurella olevat hedelmät (viikunat?) sopisivat hyvin koristamaan esimerkiksi suurta seurakuntasalia tai modernia kirkkoa.

Kaupaksi oli jo käynyt useampi unikko ja kulmassa ollut ja kuvassa oleva sininen lintu. Kauniit, kimmeltävät taivaat olivat mielestäni vielä myymättä. Niiden hinta oli muistaakseni 30 000 ja 35 000 euroa. Teokset olivat upeita korkeassa ja kauniissa tilassa. Seinillä oli useampi herkkä, valkoinen enkelinsiipi ja sohvan takana piileskeli valkoinen kaniini. Taivasteokset olisivat näyttäviä jonkin yrityksen korkean aulatilan katossa.

Ihmettelin sitä, kuinka harvoja esineitä oli myyty, koska tekijällä on osaamista ja taitoa. Vielä ehtii ostoksille!

Pidimme erittäin kiinnostavana Posiolla kuvattua videota, joka kuvasi taiteilijaa työskentelemässä ja hänen kotiaan, jota ympäröi kiehtova luonto. Anu Pentik oli käyttänyt töihin 5000 kiloa savea.

Upea ja yllättävän ruuhkainen näyttely, joka kannatti ehdottomasti nähdä.

Corretto Deli & Café

Mietimme lounaspaikkaa ja päädyimme lähellä olevaan Corretto Deli & Café -kahvilaravintolaan. Valitsimme erittäin hyvät pizzat, joissa oli kylmäsavulohta ja tonnikalamajoneesia. (Haa, tonnikalan syöminen onnistuu jo.)

Viihtyisä ruokailupaikka sopii esimerkiksi Taidehalli-kävijöille tai Eduskuntatalon kirjaston asiakkaille.

Jos minä olisin joko Corretto tai StoryVille, niin osoitteeni olisi ehdottomasti viehättävä Aurorankatu eikä Töölönkatu tai Museokatu. Fakta.

Lavrov

Menomatkalla Musiikkitaloon torstaina valot eivät toimineet Hämeentiellä ja ystäväni arvasi heti syyn eli Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin vierailun Suomessa ja kokouksen Haikon kartanossa Porvoossa. Paavalin kirkon kohdalla liikenne pysähtyi ja poliisien saattama autoletka ajoi ripeästi Sturenkadulta Hämeentielle ja bussimatkamme jatkui. Toivottavasti kokous sujui mahdollisimman hyvin.

Digi-HS

Ihmettelen toisinaan, mitä kaikkea minulta jää huomaamatta Helsingin Sanomien digilehdestä.

En ole enää vuosiin lukenut kuolinilmoituksia, jotka aiemmin silmäilin aina paperiversiosta ja etsin aina samana vuonna syntyneitä, kuin minä. Samanikäisten menehtyneiden määrä ikävä kyllä lisääntyy vuosi vuodelta, joten varmaan parempi, että jätän ilmoitukset katsomatta.

Katson hyvin harvoin sarjakuvia, jotka ”piti” ennen tutkia. Fingerpori sanaleikkeineen on onneksi nähtävissä ja monet jutut ovat todella hauskoja.

Urheilu-uutisia luen hyvin vähän. Onneksi (?) kuulen, kuinka naapurissa huudetaan etenkin lätkämatsien jälkeen, joten olen melkein perillä otteluiden etenemisestä.  Pariskunnan miehellä on sporttikanava ja erittäin innokkaita urheilukannustusystäviä. Eikö vaimeaääninen postimerkkeily tai mietteliäs shakki olisi heille huomattavasti hauskempi harrastus?

En koskaan katso tv-ohjelmia Helsingin Sanomista, koska katson melko harvoin tv:tä.

Kuukausiliitteen paperiversiota jostain syystä kaipaan, vaikka voin lukea lehden netistä.

Digilehtien paras puoli on työtason pitäminen tyhjänä eli en pysty keräämään nettisivuista paperipinoja. Onneksi voin haalia lähikaupasta HS Metroja, jottei lehtikasa ole ihan olematon!

Kuolema ja kirkastus, HKO

Kävimme torstaina kuuntelemassa Kuolema ja kirkastus -konsertin kenraaliharjoituksen Musiikkitalossa.

Onnistuin jälleen eksymään salissa eli tarvitsen näköjään paikkakartan hallitsevan saattajan mukaamme… Pitänee kysyä lainaksi Musiikkitalo-labbista (sellainen pitää ehdottomasti olla), joka ohjaa oikealle tai oikeille paikoille. Onneksi löysimme reunapaikkamme ilman avustajalabradorinnoutajaa. Ei, en muistanut katsoa paikkojemme sijaintia etukäteen netistä.

Dima Slobodeniouk (1975), kapellimestari

Valtteri Malmivirta (kenpä tietäis iän, mutta musiikin maisteri 1997), pasuuna

Aleksandr Skrjabin (1872-1915)

Pianopreludit op. 11 jousiorkesterille

Jouni Kaipainen (1956–2015)

Life is… konsertto pasuunalle ja orkesterille

Jousiorkesteriosuus oli hyvä, mutta pidimme kumpikin Kaipaisen innostavasta musiikista. Malmivirran taidokasta soittoa oli ilo seurata.

Väliajalla tutkimme kapellimestarien tahtipuikkoja ja kiertelimme (ts. verryttelimme jalkojamme) aulassa.

Jean Sibelius (1865–1957)

Tuonelan joutsen

Sibelius – The Swan of Tuonela (Tuonelan Joutsen)

https://www.youtube.com/watch?v=DRTJt2kDKJ0

Sibelius oli taiturimainen säveltäjä.

Viimeisenä esityksenä oli Richard Straussin (1864–1949) esitys Kuolema ja kirkastus. Taitava esitys, mutta ainakin minä olin vielä Sibeliuksen musiikin lumoissa.

PS Konsertin aikana supattavat herrat ja rouvat olivat onneksi päässeet monilukuisina paikalle, mutta herttaisena ja hienotunteisena en mainitse heistä yhtään mitään.

Polarbröd, Asema-aukio

Kävelimme rautatieasemaa kohti ja saimme Polarbrödin Vehnäleipänen -pakkaukset eli 325 grammaa Pohjois-Ruotsissa tuulivoimalla leivottua leipää. Kumpikin meistä ehti hetken ihmetellä kovalta tuntuvaa leipää, kunnes huomasimme, että tuote oli ollut pakastettuna. Sama tieto selvisi esitteestä.

Keskusta on kätevä paikka ilmaistuotteiden vastaanottamiseen. Saalista on vuosien varrella kertynyt mm. Rautatientorilta, Asema-aukiolta ja Kampin kauppakeskuksesta.

Niisk, Piccolo Mondo on lopettanut Aleksilla

Harmi, että sympaattinen ravintola on lopettanut. Netin mukaan Piccolo Mondo oli perustettu jo 1991 ja kuului pitkään suosikkipaikkoihini. Kävimme tilalle laitetussa Pizzeria & Spagetteria Morrison’s – lohilounaalla ja oli mukavaa palata tuttuun ja ystävälliseltä vaikuttavaan ravintolaan. Salaatti- ja tapenadenurkkaus (hyvä idea!) oli kadonnut, mutta ruoka-annokseen oli tietenkin lisätty salaattia. Palvelu oli hyvin ystävällistä.

Meillä oli täysin selkeästi onnistunut yhdistelmä kulttuuria ja kummallekin jo toinen viikon kala-annos.

BioDrop MD® Spray kuiville silmille

Luin tiedon kuivasilmäisille sopivasta tyrnipohjaisesta, suljettujen silmien päälle sumutettavasta kosteustipasta ja aion ehdottomasti kokeilla kotimaista tuotetta.

http://www.piiloset.fi/tuote/piiloset-biodrop-md-spray/

  • myytävänä ainakin optikkoliikkeissä (apteekeissa en ole huomannut tuotetta)

Olin pässi aiemmassa kirjoituksessani

Pahimman ja täysin turhan kuohunnan kadottua hahmotin paremmin, miksi hematologisiin sairauksiin keskittynyt poliklinikka ohjasi minut – tietenkin – terveyskeskukseen. Asiantuntemusta on enemmän terveyskeskuslääkärillä aiheessa, joka ei liity veritauteihin.

Kadun (toivottavasti) tilapäispässiyttäni ja toivon, että anemiani syy selviää.

Syyllinen! Löysin syyllisen!

”Tutkimus: Maksan geenipoikkeama tekee persoksi makealle

Tanskalaistutkimus löysi 20 prosentilta tutkituista hormonivariantin, jonka takia maksa ei lähetä aivoille viestiä, että makeaa on tullut syötyä jo tarpeeksi.”

Syyllinen makean mättämiseen en olekaan minä, vaan maksa. Ihanaa! Minä olenkin makeasyöppönä vain maksani täydellisen viaton uhri. Niin se on. Ihan totta.

Jotenkin luulen, että lääkärit vastustavat oivallista teoriaani. Hahaa!

http://yle.fi/uuti set/3-9593338

Tutkiminen virtuaalilaseilla

Nerokas keksintö, jolla (mm. tulevat) lääkärit voivat tutustua ihmiskehoon.

https://www.wsj.com/articles/virtual-reality-is-coming-to-medical-imaging-1455592257

Voisipa oikean ihmiskehon tutkia jatkossa noin kätevästi!

Ihonväri – etsi joukosta omasi

http://www.boredpanda.com/skin-tones-pantone-colors-photo-project-humanae-angelica-dass/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=BPFacebook

Rauhan Utopia, Gustav Hägglund

Luin suomenruotsalaisen kenraalin Gustav Hägglundin uusimman kirjan Rauhan Utopia (2014). Kirjassaan Hägglund (1938) ottaa kantaa mm. maanpuolustukseen, historiallisiin sotiin, naisten varusmiespalvelukseen ja eri maiden aseistuksiin.

Luin vuosia sitten hänen aiemman teoksensa Leijona ja kyyhky. Kyseisen kirjan perusteella Hägglundin persoonallisuudesta sai kiinnostavan käsityksen ja jälkimmäinen kirja ainakin osittain vahvisti tulkintaani.

Suosittelen kirjojen lukemista.

Ravintola Silvopleen rakennus puretaan 2020

Viehättävän ravintolan tiloihin tehtiin satojen tuhansien remontti muutama vuosi sitten. Muutto on edessä jossain vaiheessa Toinen Linja 7 -osoitteesta, koska kyseinen virastotalo puretaan. Ravintola tarjoaa työtä kuudelle kokille ja 25 työntekijälle.

Toivon, että mm. elävää ravintolaa tarjoava yritys löytää sopivan – ja mielellään valmiiksi remontoidun – toimipaikan lähistöltä.

Hakaniemen kauppahallin remontti alkaa vuonna 2018

Hallin kauppiaiden käyttöön rakennetaan teräsrakenteinen lasihalli. Kojuillekin on onneksi tilaa torilla.

Helsinkikuvia.fi

Miltä sinun Helsinkisi näytti aiemmin?

”Helsinkikuvia.fi -palvelu tarjoaa Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Valokuvia voi ladata omalle laitteelleen korkearesoluutioisina eli painokelpoisina tai pienempinä, verkkoon sopivina kuvina.

Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 -lisenssillä. Se merkitsee, että kuvia voi käyttää haluamallaan tavalla maksutta, kunhan mainitsee kuvan yhteydessä kuvaajan nimen ja Helsingin kaupunginmuseon. Lisenssi sallii myös kuvien kaupallisen käytön, jos lainsäädäntö ei sitä estä. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.”

https://www.helsinkikuvia.fi/

Marimekon kesänäytökset Espan puistossa pe 19.5.201

Marimekko juhlii kesän avausta järjestämällä muotinäytöstapahtuman perjantaina 19.5.2017 Esplanadin puistossa Helsingissä. Näytösajat ovat klo 11.30, 12.30, 16.00 ja 17.30.

Viikin lehmät laitumelle Helsingissä jo lauantaina 6.5.2017

  • klo 10 – 13, h-hetki laukkaamiseen ja hyppelyyn on klo 11:30

(Viime viikolla Stadissa.fi -sivulla oli tieto, jonka mukaan päivä on sunnuntai. Olen korjannut muuttuneen päivämäärän aiempaan tekstiin.)

Jokainen meistä haluaa ja ehdottomasti ansaitsee nähdä vauvahippoja

Vaarallisesta maineestaan huolimatta huomattavasti sympaattisempi lemmikki, kuin komodonvaraani, joka söi aiemmin sähkömittarinlukijan, pari naapuria ja reippaan postinkantajan.

http://www.boredpanda.com/cute-baby-hippos/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=BPFacebook

Kevättalkoot Töölönlahden siistimiseksi tänään pe 5.5.2017 klo 13–16

Finlandia-talon Café Verandan edessä jaetaan työvälineet ja siivousalueet klo 13 rantojen ja vesistön siistimiseksi. Vielä yli 10 minuuttia aikaa rientää paikalle!

Erittäin hyvä idea, koska osa ihmisistä ei käsitä, miten roskakorit toimivat.

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.