Jo saavu toukokuumme

…ja lämmin tuuli tuo.

Aamulla paistaa aurinko, päivällä sataa hentoja lumihiutaleita, sää on muutamia tunteja harmaa, tuuli voimistuu ja sataa rakeita, joka näyttää bussissa kauniilta helmikoristeelta matkustajan pitkissä hiuksissa. Myöhemmin sataa lunta ja illalla paistaa aurinko. Meillä on kepeän keväinen sää – tai jotain.

Hupaisaa, että meteorologi Pekka Pouta oli nauranut kertoessaan säästä.

Millainen mummo olisit?

”Oppimummo vie lapsenlapsen Heurekaan, Eläinmuseoon, Lottamuseoon ja Karhunkierrokselle. Kun hän lähtee lapsenlapsen kanssa ulos syömään, hän valitsee ravintolan, jonka pöytäliinat ovat valkoisia ja kattaukseen kuuluu kalaveitsi. Kun lapsenlapsi tulee yökylään, oppimummo lukee hänelle iltasaduksi Sinuhe egyptiläistä.”

http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi_hyvin/psykologia/testaa_millainen_mummo_olisit

Nefernefernefer todellakaan lue kenellekään ns. epyktiläistä, koska kirja sapettaa minua. Miestä viedään kuin pässiä narusta ja kaikki ympäriltä tuhoutuu. Kallonporaus oli kiinnostava kohta kirjassa, mutta Wikipedian mukaan 1000 vuotta aikaansa edellä. Pidän sointuvasta sanasta Horemheb.

Waltari kirjoitti Sinuhen Kalhon huvilallaan Hartolassa kesän 1945 aikana. Kirja julkaistiin samana vuonna.

Lukisin mieluummin Komisario Palmua, hyytävät Angelokset tai mielenkiintoiset Mikaelit tai Appelsiininsiemen- (1931), Ihmeellinen Joosef – tai Rakkaus vainoaikaan -kirjoja. Tietenkin ottaisin huomioon lapsen iän. Kuka on kähveltänyt Kiinalainen kissa -kirjani?

Heureka ja Eläinmuseo ovat ehdottomasti käyntikohteita. Karhunkierroksen koin lapsena, kun matkustimme keltaisella Postiautolla kaukaisille Kuusamon maille.

Kannattaa käydä Tuusulan Lottamuseossa jo viehättävän ympäristön vuoksi. Lottien historia on tietenkin mielenkiintoinen ja sodanaikaisten naisten urheutta ja taitavuutta on ihailtava, mutta jo kahvila on käymisen arvoinen.

Viehättävässä kahviossa saa juoda Lotta-merkityistä kahvikupeista ja tarjolla on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan juomia viehättävissä lasipulloissa. Yrityksellä on hauska nettisivu! En mainitse mitään siitä, että mietin Laitilan sijaintia ja päädyin Turun lähelle. Erehdyin pahasti, mutta kenellekään en kerro, joten tietämättömyyteni jää ikuisesti unholaan. Yrityksen osoite on Limonaadikuja eli tuotteen täytyy mitä ilmeisimmin olla hyvä.

Luettuani Sokerimyrkytys-kirjan päätin luopua kaikesta makeasta ikuisiksi ajoiksi, mutta mahdollisesti tingin ajoittain päätöksestäni, jos tuote on kauniisti pakattu.

Osoitepahoittelu

Totesin aiemmin, että osoitteeni kirjoitetaan lähes poikkeuksetta väärin ja seuraavaksi huomaan, että olen kirjoittanut virheellisesti Toinen Linja -kadun nimen eli linja sana oli pienellä alkukirjaimella. Sangen kiusallista, joten korjasin virheeni aiempaan tekstiin. Esitän sulimmat pahoitteluni kaikille tekoni järkyttämille lukijoille.

Sulimmat-sana sopii hyvin näinä lumisina keväisinä päivinä, kun lumen toivoo sulavan.

http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/sulassa_sovinnossa

Kverulantitar

Mielipidekirjoituksessa mainittiin minulle vieras sana kverulantti.

Googlasin ja löysin hyvän selityksen:

Ammattivalittaja, joka luo elämäänsä sisältöä ja merkitystä laatimalla valituksia. Hän kerää runsaasti aineistoa, laatii pitkiä ja seikkaperäisiä valituskirjelmiä sekä rasittaa erilaisia virkakoneistoja. Hän saattaa myös rakastaa käräjöintiä. Yleensä kverulantit ovat miespuolisia ja yli 40-vuotiaita.

Miten äärettömän mielenkiintoinen tehtävä olisi tarjolla. Tahdon kverulantiksi kverulantin paikalle!

Vanhoina, mahdollisesti hyvinä aikoina naiset olivat tarjoilijattaria ja miehet tarjoilijoita. Määritelmää voinee kehittää, joten haluan kverulantittareksi kverulantin paikalle. Mielestäni kyseessä on äveriäältä vaikuttava lantitar-titteli.

Gary Larson

Huvittavista sarjakuvavaihtoehdoista ehdotan Gary Larsonia ja Kaukana poissa -sarjakuvakirjoja. Taiteilijan piirtämiä kuvia löytyy myös googlaamalla.

Vanhuksille kokkausta Ikaalisissa

”Kyllä se on parasta, kun tätä Marikan valmistamaa ruokaa saa oman pöydän ääressä nauttia,” sanoo sotainvalidi Reino Lepistö. Ikaalisten kunnan tarjoama kokeilu on otettu ilolla vastaan.

http://yle.fi/uutiset/3-9601547

Kekseliäs, ilahduttava ja työllistävä idea, jota kannattaisi mielestäni kokeilla useammalla paikkakunnalla.

Syöpäläinen: Ihminen ei muutu toiseksi sairastuttuaan syöpään

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/syopalainen-ihminen-ei-muutu-toiseksi-sairastuttuaan-syopaan

Kopioin erittäin hyvän linkin myeloomapalstalta. Kiitos, R-L!

Jopa kaksi miljoonaa viettää Suomen 100-vuotisjuhlaa ulkomailla – Oletko yksi heistä?

http://yle.fi/uutiset/3-9593156

Maapallon ikä

Kävin tänään leikkauttamassa hiukset ja juttelin kampaajana toimivan Jarin kanssa mm. maapallon iästä, tsunamiriskeistä, joita tutkitaan luolassa guanojälkien avulla (näin pätkän tv-ohjelmasta) ja mannerlaatoista, sammakoiden vähenemisestä, Gustav Hägglundin kirjoista, WinCapitasta,  ilmastonmuutoksesta jne.

Kerroin, että suosittelin häntä kampaajaa etsineelle Facebook-kirjoittajalle. Lisäsin, että varmasti lähes jokainen kampaaja tai parturi Suomessa törmää potilaisiin, joille on kasvanut syöpähoitojen jälkeen kiharammat hiukset. ”Syöpäkihara” oli aika huvittava vaihe, kun pään päälle muutti villakoiran säkkärä turkki.

Jari kertoi leikanneensa useiden potilaiden peruukkeja, jotka keinohiukset sopivat paremmin käyttäjiensä päähän. Minun peruukkiani leikattiin taitavasti Kuokkasen peruukkiliikkeessä, mutta kaikilla ei välttämättä ole yhtä hyvä onni ostotilanteessa. Olen iloinen myyjästä, joka leikkasi hyvin ns. hikimoppiani vuosia sitten. Muokattu peruukki näyttää huomattavasti paremmalta kuin hyllystä tempaistu.

Maan arvioitu ikä on noin 4,5 miljardia vuotta. Selitin Jarille tekstistä, jossa luin pätkän ja minun piti puhua siitä, miten pitkään ihmisiä on ollut eli aiemmin tutkittua kauemmin. Mainitsin maailman ja höpisin miljoonista vuosista. Jari oikaisi luvun miljardeiksi, joten korjasin luvun deseiksi. Mitta kuin mitta, vai mitä?

Ruohonjuuresta Silvopleehen

Kävin kookosöljy-, kaneli- ja kurkumaostoksilla Ruohonjuuressa. Luin Sokerimyrkytys-kirjasta, että kookostuotteita saa myös käsiteltynä, joten aine ei maistu (karmivalta) kookokselta. Ainoa saatavilla oleva versio oli Biona Organicin Mild Coconut Oil Cuisine (470 ml), joten tein kaupat. Mainitsen yrityksen ja tuotteen nimet tiedoksi teille muille kookoksenvihaajille. Kurkumaa varastetaan kaupoista, mutta ostaminen on meidän suvussamme valittu toimintapa, joten maksoin kaikki tuotteet. Kanelia syydän ruokiin, niin vointini kohenee ja vältyn väijyvältä diabetekselta.

Maistoin liikkeessä parapähkinän, palan tummaa ja hyvää lakusuklaata ja sitruunakeksinkappaleen.

Jatkoin maksamisen jälkeen apteekkiin ja tilasin kolme tuotetta. Sain ”vain” satasen laskun, joka sentään kasvattaa lääkekattoa. Toisin kuin silmätipat, joista en juuri koskaan ole maininnut juuri mitään blogissani.

Kävin HSL:n lipunmyynnissä Asematunnelissa ja pyysin kaksi vihreää korttikoteloa. Niistä veloitettiin yllättäen kaksi euroa. Maksoin eurot.

Kurkkasin Citycenterin uudehkoa Lidliä, mutta liike oli suljettu putkivahingon vuoksi. Liikkeen edessä seisoi ryhmä eläkeläisiä katsomassa liikkeen sisään. Oletan, että he odottivat toiveikkaasti yrityksen avautumista. Asiakkaattoman kaupan katseleminen vaikuttaisi aika pitkäveteiseltä puuhalta.

Ostin pitkästä aikaa Silvopleestä mukaan erittäin hyvää ruokaa (ituja, versoja, hapatettua, kikherneitä, tempeä, hedelmiä jne.) ja kävelin lumisateessa bussipysäkille Hakaniemeen. Vaihdoin omaan bussiin Vanhankaupunginkosken luona ja kuvasin odotellessani pari minuuttia aidan läpi skilloja, jotka olivat lumisateessa. Harmi, että lunta tuli sillä hetkellä niin vähän, että lumisade pitää kuvitella kuvaan.

Kotona huomasin peilistä, että suuri sitruunakeksimuru oli tarttunut alahampaisiini eli olin asioinut useammassa yrityksessä sottaisin hampain. Ääk…

WWF Norppalive aukesi 10.5.2017 klo 14!

https://wwf.fi/norppalive/

Jäälokki, Sodankylä

Pohjoisessa oli kuvattu lokkilauma (kuuluu kategoriaan keskikokoinen lintu) ja joukossa oli pari vitivalkoista jäälokkia. Jos – huomatkaa jos – olisin kunnon ihminen, niin nousisin ani varhain aamulla ja lähtisin tiiraamaan lintuja Viikin arboretumiin. En ole ja puupuistossa saattaa olla rosvoja ja ennen kaikkea susia, joten en mene. Ihailen muiden ottamia kuvia.

Niin on ollut, niin on aina oleva.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.