Sammakan kerran, näin istuvan tiellä

hämmästyin suuresti, en sitä kiellä.

Tarjosi mulle se kuupalla viinaa ja sanoi:

meit’ ei kaveri jano piinaa!

Edellisen jalon ja ylevän runon opin 24-vuotiaana työkaveriltani. Kyseessä on äärettömän liikuttava, eläinten ja ihmisten ystävyyttä kannustava värssy, joka melkein nostaa kyyneleet silmiin.

Runo, jonka voi painokkaasti lausuen esittää tilanteessa kuin tilanteessa, jossa joku kannattaa runonlausuntaa.

Luulisin.

Kirjastopalautetta

Olin riemuissani, kun hain kolme kirjaa kirjastosta ja löysin ensimmäisen kirjan oikean päivän kohdalta ja kirjoittajan sukunimellä, kuten kuuluukin.

Toinen kirja oli väärän päivän kohdalla ja kirjoittajan etunimen mukaan aakkostettuna. Kirjat ovat aika usein väärän päivän kohdalla.

Taiteilija Lyyli Säilästä kertovaa teosta en löytänyt, joten varmistin kirjan paikan infosta. Mikäli kirjoittajia on useita, niin kirja aakkostetaan kirjan nimen mukaan. Löysin kirjan.

Ymmärrän, että kirjastovirkailijoilla on kiire, kun he purkavat varattujen kirjojen laatikoita ja mahdollisesti asiakkaat sekoittavat varattujen kirjojen hyllyjä, joten aakkostuksetkaan eivät aina päde.

Minulla on ystävällinen ehdotus kirjastoille: unohtakaa aiempi idea ja aakkostakaa kaikki kirjat kirjan nimen mukaan, niin haku on huomattavasti helpompaa. Kannatan mielin vilpittömin myös oikeaa päivää.

Kännykkäkoteloon sujahtava henkilökortti kasvattaa suosiotaan Euroopan-matkailussa – ulkoministeriön tiedossa joitakin ongelmia rajoilla

Yhä useamman Euroopassa matkustavan taskusta löytyy henkilökortti passin sijaan.

Sähköisesti tehty henkilökorttihakemus maksaa 50 euroa, kun poliisilaitoksen tiskiltä haettuna hinta on 54 euroa. Passi maksaa suurin piirtein saman verran. Tarkat henkilökorttien ja passien hinnat ovat nähtävissä

…pahin ruuhkakausi on touko- ja kesäkuussa.

Moni pankki ei nykyään enää hyväksy ajokorttia henkilöllisyystodistuksena.

http://yle.fi/uutiset/3-9641344

Ole tarkkana kaupan kassalla – Suomessa laskettiin liikkeeseen 2,5 miljoonaa erikoista 2 euron kolikkoa

Suomi juhlistaa pohjoismaisten valtionpäiden vierailua myös juhlakolikolla. Suomi laski tänään liikkeeseen 2,5 miljoonaa Itsenäinen Suomi 100 vuotta -erikoisrahaa. Ne ovat kahden euron kolikoita.

– Erikoisrahat eroavat muista juhlavuoden kolikoista siinä, että ne ovat myös käyttörahoja. Kaupan kassalla kannattaa katsoa tarkasti, mikä kuva kahden euron kolikon toisella puolella on, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen kertoo.

Erikoisrahan kansallisen puolen on suunnitellut teollinen muotoilija Simon Örnberg. Hän suunnitteli myös Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kultarahan.  (Aamulehti 1.6.2017)

Katja Saarion korttien tilaaminen

Kävin lokakuussa 2016 taidenäyttelyssä, jossa oli Katja Saarion maalauksia. Taiteilijan postikortteja oli myynnissä näyttelyssä ja ostin niitä useita, koska lähetän mielelläni kortteja.

Osa ystävällisistä ihmisistä osaa lukea lähettämiäni kortteja siitä huolimatta, että minulla on kuulemma persoonallinen käsiala. Kansallisarkiston näyttelyssä oli helppoa lukea kaunokirjoituksella på svenska kirjoitettuja tekstejä.

Katja Saariolla on nettisivu ja otin häneen hiljattain yhteyttä korttien ostopaikasta.

Häneltä voi tilata kevään ja kesän kortteja, mutta ei vielä joulukortteja. Korttien numerot löytyvät nettisivuilta. Tilausvinkiksi teille, jotka pidätte vaikkapa kettukorteista.

http://katjasaario.blogspot.fi/p/blog-page.html

Kino Sherylin viimeinen viikko, Arabianranta

http://stadissa.fi/tapahtumat/70965/kino-sherylin-viimeinen-viikko

Mm. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, Smurffit: kadonnut kylä, Wonder Woman, The Handmaiden, Manchester by the Sea jne.

Puolustusvoimain lippujuhlan paraati alkaa su 4.6.2017 klo 12 Senaatintorilla (liputuspäivä)

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatikatselmus alkaa Senaatintorilla 4.6.2017 kello 12. Joukot ryhmittyvät Senaatintorille jo kello 11.20 alkaen, eli paikalle kannattaa tulla ajoissa. Katselmusta ja ohimarssia voi seurata suorana myös näytöiltä Senaatintorilla, Kauppatorilla ja Kansalaistorilla.

kello 11.20 alkaen joukkojen ryhmittyminen Senaatintorille

kello 11.51 paraatijoukkojen komentaja ottaa paraatijoukot komentoonsa

kello 11.55 kielekkeinen valtiolippu otetaan vastaan Unioninkadun suunnasta

kello 12 paraatijoukkojen komentaja ilmoittaa joukot tasavallan presidentille, joka suorittaa katselmuksen ja pitää puheen

kolminkertainen Eläköön-huuto isänmaalle

Maamme-laulu

kenttähartaus ja virsi 577, 1. ja 2. säkeistö

katselmus päättyy, joukot valmistautuvat ohimarssiin

(Stadissa.fi)

Pasilan aseman purkajaiset ma-ti 5.-6.6.2017

Alkaa 5. kesäkuuta klo 12 ja päättyy 6. kesäkuuta klo 20.

http://www.pasilanasema.fi/events/-/events/19/Pasilan-aseman-purkajaiset-5-6-6-tervetuloa

Työkonekavalkadi Rautatientorilla pe 9.6. klo 13:15

Historialliset työkoneet valloittavat Helsingin keskustan pe 9.6. ilmaisessa yleisöjuhlassa. Rautatientorilta lähtee liikkeelle yli sadan maaseudun työkoneen ja useiden suomenhevosten kavalkadi klo 13.15. Seuraa suoraa lähetystä tapahtumasta: http://www.mtk.fi #MTK100 #Suomi100 #työkonekavalkadi

Vanhassa Kauppahallissa vietetään Maiskiaisia ma 12.6.2017

Helsinki-päivänä 12.6.2017 klo 15–20! Tule maistelemaan kauppiaiden loihtimia herkkuja pikkurahalla. Tunnelmaa nostattaa live-musiikki.

Illan aikana järjestetään myös tasatunnein opastettuja kierroksia, joilla pääsee kuulemaan Vanhan Kauppahallin historiasta. Tervetuloa nauttimaan hallin ainutlaatuisesta tunnelmasta hyvän ruoan ja juoman kera!  (Vanhan Kauppahallin Facebook-sivu)

Helsingistä on tullut suurkaupunki! – Eliel Saarinen ja Helsinki 1.6.2017 – 16.9.2017

Näyttely kertoo arkkitehti Eliel Saarisen työstä itsenäisen Suomen rakentajana ja kaupunkisuunnittelun pioneerina.

Saarisen kädenjälki Helsingissä tuotti elävää kaupunkia ja arkkitehtuurin helmiä. Esimerkiksi Munkkiniemi-Haaga ja Suur-Helsinki -kaupunkisuunnitelmat ovat hahmottaneet paikallista identiteettiä ja Helsingin kaupunkirakennetta vuosikymmeniksi eteenpäin. Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston tuottama näyttely on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Näyttelyssä voi tutustua Saariseen henkilönä sekä hänen kädenjälkeensä Helsingissä. Myös arkkitehdin toteutumattomia suunnitelmia on nähtävillä yleisölle. Kaksikerroksisessa näyttelyssä kohteisiin voi tutustua näyttelyplanssien, suuren lattiakartan sekä aikajanan avulla, johon on koottu kaikki Saarisen Helsinkiin suunnittelemat rakennukset.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan myös esite, jonka avulla voi lähteä kiertämään Saarisen suunnittelukohteita kesäisessä Helsingissä. Yleisöllä on myös ensi kertaa mahdollisuus tehdä virtuaalikävely Saarisen suunnittelemaan Munkkiniemeen, jota ei koskaan rakennettu. 100-vuotisen Suomen hengessä näyttelyyn on koodattu 100 vuotta vanhasta Eliel Saarisen rakentamasta Munkkiniemi-Haaga -pienoismallista 3D-virtualisointi.

”Oikean kaupunkisuunnittelijan ei tarvitse kasata aivoihinsa yksityiskohtaista tietoa ja teknillisyyksiä. Esimerkiksi viemäröinnistä riittää tieto, että vesi valuu alaspäin; lopun tekemiseen hän voi palkata teknisen osaajan. Mutta kaupunkisuunnittelijalla täytyy olla taiteellista mielikuvitusta ja näkemystä.” – Eliel Saarinen siteerasi Sir Raymond Unwinia

Näyttelyopastus Eliel Saarinen ja Helsinki joka lauantai klo 13

  • la 3.6.2017 klo 13.00 – la 26.8.2017 klo 13.00 (kiinni juhannuksena 24.6.)

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laituri toimii Kampissa, vanhan linja-autoaseman rakennuksessa osoitteessa Narinkka 2. Laiturille on helppo tulla kaikista ilmansuunnista. Laituri on auki kuutena päivänä viikossa: maanantaista torstaihin klo 10–19, perjantaisin klo 10–16 sekä lauantaisin klo 12–16. (Laituri)

Itse Ilkimys/Despicable Me 3

Gru on tunnettu superrikollinen, joka asuu rauhallisessa kaupungissa lähiössä ystävänsä Tohtori Nefarion ja pienten keltaisten kätyriensä kanssa. (Wikipedia)

He’ll be BACK kolmannessa osassa ilahduttavien kätyreiden kanssa. Pakko nähdä!

https://www.youtube.com/watch?v=R7R-KTIa_gM

 Taitava esitys

Darci Lynne: 12-Year-Old Singing Ventriloquist Gets Golden Buzzer – America’s Got Talent 2017

https://www.youtube.com/watch?v=rk_qLtk0m2c

 

Wagner’s music is better than it sounds.

Mark Twain

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.