Lisää tarvitt. hups, oho, yäk ja/tai JESH

Koilan tokelia, sanoi serkku

Pillimehussa on kahdeksan sokeripalaa eli hämmästyttävä määrä pienille ihmisille.

Keväisin rakastamassani appelsiinimehussa on 45 sokeripalaa litrassa eli saman verran kuin virvoitusjuomassa. Melko kiusallista, vaikka oranssi mehu on iloisen väristä.

Litrassa energiajuomaa on 52 sokeripalaa. Onneksi nykyisin saa käteviä hammasimplantteja.

Ennätykselliseen 72 sokeripalaan pääsee (?) syömällä 325 grammaa karkkia.

Onnistuisikohan mättäminen, jos pitäisi nakertaa tuollainen kasa palasokeria?

Atopiaroisto

Kolme päivää kestävästä kloorinhajusta ja rutikuivista silmistäni huolimatta halusin takaisin Yrjönkadun uimahalliin, joten ostin tavarataloketjun alennusmyynnistä uimapuvun. En ehtinyt sovittaa pukua, joten varmistin myyjältä, onnistuuko palauttaminen. Onnistuu. Tuotteessa oli suojateippaus ja toivottavasti jokainen ymmärtää käyttää sovitettaessa alusvaatteita.

Kokeilin kotona hyvännäköistä uimapukua, joka oli hassun mallinen. Palautin tuotteen tavarataloon. Myyjä katsoi pitkään pukua, läimäytti sitä vasten jalkaansa pari kertaa ja tuijotti paria puvussa olleita ihohiukkasia ja pyyhkäisi ne näyttävästi pois. Toimenpiteiden jälkeen hän palautti rahat pankkikortilleni.

Palautan erittäin harvoin tuotteita. Atooppisen ihon vuoksi ei näköjään pitäisi koskaan palauttaa mitään. Onneksi sain välittömän palautteen myyjältä, kun unohdin pyyhkäistä viheliäiset ihohiukkaset pois.

Minulla on edelleen sellainen illuusio, että asiakas on tärkeä.

Pikainen tupakoija-analyysi

Aamubussissa ja -ratikassa kaikki muut matkustajat olivat tupakoijia. Tein pienimuotoisen empiirisen Aikaisin töihin -tutkimuksen ja menin kylmänä ja tuulisena päivänä bussilla ja ratikalla töihin käsittämättömän varhain aamulla. Lähdin jo klo 5:50 bussilla matkaan ja jokainen bussiin tai vaunuun tulija haisi tupakalta. Vain osalla matkustajista oli työhaalarit päällään.

Tupakointi on rohkea ratkaisu jäätävänä aamuna tupakan heikentäessä verenkiertoa.

Kun dokaat, niin mokaat (en dokannut, mutta todellakin mokasin)

Kämmäsin ja julkaisin vahingossa LinkedInissä höpökirjoituksen. Plääh. Tarkoituksenani oli julkaista vain edellinen teksti, mutta linkkaus jäi päälle. No, ainakin tuli kerjättyä rahaa hyväntekeväisyyteen. Ei minun, vaan ihmistä jalompien olentojen eli kissojen.

Tonnarii (pitäisi varmaan paheksua tuotetta, mutta ei aina ehdi)

Picnicin uusi tonnikala-misonuudeli -salaatti on järjettömän hyvää. Kananmunat jätin pois, koska en erityisesti pidä keitetyistä kananmunista, mutta salaatti oli hyvä vaihtoehto. Söin salaatin työpäivän jälkeen kotona, koska olen koomisen hidas syöjä.

Italian ja Orientin lumo – Ippolito Caffi 1.2.–27.5.2018

Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyn kävin katsomassa useita viikkoja sitten. Kauniita maalauksia, mutta näyttelyn aihe ei syystä tai toisesta säväyttänyt.

Taidemuseon Minä en ole minä – Tunnettuja ja unohdettuja muotokuvia-näyttelyssä (muistaakseni) oli vaunuissa vauva, joka oli tietenkin Edelfeltin maalaus. Väitin Haloseksi, mitä kadun.

Fazer, Kluuvikatu

Kluuvikadun Fasulla myydään ruskeita Mignon-munia yksitellen ja kennoina, jos joku haluaa ilahduttaa Mignon-munista pitäviä puolisoitaan, sukulaisiaan tai ystäviään.

Lähellä olevassa Maxim-leffateatterissa en ole vieläkään käynyt, mikä ei liity edelliseen tarinaan juuri mitenkään.

Vaaleita melkein-miehiä

Komeita miehiä voi tiirata K-Rauta Lanternan työvaateosastolta, jossa seisoo kaksi upeaa mallinukkea. Ystäväni huomaavaisesti näytti heidät minulle, kun kävimme ostoksilla. Arvostin hänen asianmukaista elettään. Heti, kun kokkaus- ja siivousrobotit tulevat markkinoille, niin haluan JUURI kyseisten mallinukkejen näköisen robotin tekemään kotitöitä.

Nätti robottimies on nätti.

Lääkärilehti myeloomalääkkeet 10.3.2017

Myelooma on toiseksi yleisin hematopoieettinen syöpä ja se on käytännössä parantumaton. Tehoavaa kallistakin hoitoa on syytä antaa silloin, kun sen aika on. LT Raija Silvennoinen, HYKS Syöpäkeskus

https://www.laakarilehti.fi/ajassa/paakirjoitukset-tiede/kalliit-myeloomalaakkeet-kayttoon-ndash-mutta-miten/

Tappouhkauksia 

Kuulin ja luin, että ravitsemussuosituksista kirjoittaville tutkijoille ja lääkäreille tulee tappouhkauksia mm. karppaajilta. Hätkähdyttävää käytöstä, jonka syytä ihmettelen. Pitäisikö syyttää voita, pekonia vai perimää?

Kokojyväviljan aiheuttama tappouhkaus

”Tässä yksi hätkähdyttävä anekdootti: haastattelin Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholmia kovimman karppausbuumin aikaan, ja hän kertoi saaneensa tappouhkauksia, koska oli todennut kokojyväviljan sopivan osaksi monipuolista ruokavaliota.”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/hankala-ruoka/crbfcxYB

Elämäni seniorikansalaisena (hehee!)

Olin luennolla, jossa nuori toimittaja kertoi, että ”50–65 -vuotiaat seniorikansalaiset” tekevät jotain. Loppu meni ohitse, koska minulla oli aiemmin ilmeisesti virheellinen käsitys siitä, että seniorikansalaiset ovat eläkeikäisiä.

Toisinaan kaipaan aikaa, jolloin olin 10-vuotias ja 15-vuotiaat olivat mielestäni vanhoja ja armeijaikäiset ihan käsittämättömän vanhoja.

Työvoimapula

Työvoimapula-ammateissa keikkuvat mm. puheterapeutit, ylilääkärit, rakennusalan työnjohtajat ja sairaanhoitajat. Olisin huono hoitaja, raksalla aiheuttaisin vain mokia pykäämällä hometaloja (siihen työhön on jo riittävästi tekijöitä), mutta pitäisin varmaan ylilääkärin työstä. Taidan lähettää hakemuksen. Pitää ostaa tyylikäs valkoinen takki, niin vaikutan pätevältä.

Liikaa oli mm. sihteereitä, assistentteja ja johdon sihteereitä. Tilanne, jota en ymmärrä. On karmivaa saada ”johto hahmojen kirjoittamia kirjoitus ja yhdys sana virheitä” täynnä olevia kirjeitä. Sana ”enään” on turhan yleisesti käytetty. Näin runon ”Jos vielä sanot enään, niin lyön sua nenään.” Kaunista ja herttaisen kommentointia.

Sopraano! Sello! Piano!

Työkokeilussa parasta -listalta puuttui tärkeä kohta eli työpaikan yläkerran musiikinopettaja. Saan useita kertoja päivässä kuunnella kaunista musiikkia joko sopraanon, sellistin tai pianistin esittämänä.

Ehdottomasti parempi musiikkiratkaisu kuin radio, vaikka soisi Timbeeeeeeeeeeeeeeeeeeer tai Shakira taustatiikereiden kera.

Shakira – Try Everything (Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=c6rP-YP4c5I

Muista lisätä apteekista kadonneita lääkkeitä korvanneiden lääkkeiden kuitit veroilmoitukseen

Olin pitkään ilman Oculac-tippoja ja käytin hyviä, mutta hintavia silmätippoja, joita Kela ei korvannut.

Barbie – the Icon – Kansallismuseo

450 Barbieta!

Kansallismuseoon 27.4.–26.8.2018 esille tuleva näyttely tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua Barbien monipuoliseen maailmaan. Tätä ennen Mattelin tuottama näyttely on nähty vain Roomassa, Milanossa ja Madridissa.

Mitä tietoja Facebook sinusta on kerännyt?

Avaa selaimessa oikean yläreunan valikko (sininen nuoli alas) ja valikon alaosasta Asetukset.

Valitse Lataa Facebook-tietosi (kuva), jonka jälkeen FB pyytää sinulta kirjautumissalasanasi ja ilmoittaa lähettävänsä latauslinkin profiilitiedoissa antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Saat sähköpostissa ilmoituksen, että olet pyytänyt kopiota Facebook-tiedoistasi. ”Kun kopio on valmis, lähetämme sinulle uuden sähköpostiviestin, joka sisältää latauslinkin.” Samassa viestissä huomautetaan, että jos et itse ole tilannut aineistoa, on tilisi ehkä kaapattu. Viestissä on myös linkki FB ohjeisiin, jossa kerrotaan mitä kaikkea lataamasi sisältö kattaa.

Saat toisen viestin, jossa on varsinainen latauslinkki ja kehotus suojata lataamasi henkilökohtaiset tiedot. Linkki vie FB:n sisäiselle lataussivulle ja zip-tiedostoksi pakattujen tietojen lataaminen vahvistetaan vielä salasanalla. Siinäpä sitten on ihmettelemistä.

Kiitos, K. P.!

En vielä kokeillut, mitä tietoa minusta on kerätty. Onko sillä toisaalta yhtään mitään merkitystä?

Potilaan oikeuksien päivä ke 18.4.2018 klo 15–18:30, Biomedicum Helsinki

Miltä terveydenhuollon tulevaisuus näyttää?

Tapahtumassa luentoja, tietoiskuja ja tapahtumatori. Torilla mukana terveydenhuollon asiantuntijoita, potilasjärjestöjä ja viranomaisia. Mahdollisuus hemoglobiinin mittaukseen.

http://www.hus.fi/hus-tietoa/tapahtumat/sivut/potilaan-oikeuksien-paiva.aspx?redirected=1

Mustelmia ja nirhaisuja

Kaaduin torstaiaamuna jäisellä kadulla suoraan selälleni ja löin vasemman kyynärpääni maahan. Onneksi talvitakki suojeli minua mätkähtäessäni.

Lähellä koiran kanssa kävellyt herra ystävällisesti tarjoutui auttamaan minut ylös. En halunnut vaivata häntä, joten yritin kömpiä maasta. Hän oli jo poistumassa, kun pyysin saada silittää koiraa. Sain luvan, joten istuin jäisellä kadulla silittämässä söpöä ja iloiselta vaikuttanutta, harmaata corgia muistuttanutta koiraa. Omistajan mukaan koira on naisasianainen, joka rakastaa lapsia ja naisia eikä juuri perusta hänestä.

Yritin uudelleen nousta maasta, mutta lipesin jäällä. Tartuin herraa kädestä ja hän auttoi minut ylös. Emme onneksi kaatuneet kumpikin liukkaalla kadulla. Kiitin avusta, hyvästelin koiran ja onnuin töihin.

Selvisin mustelmilla ja kyynärpäällä, josta kuoriutui iho. Kyynärpäämustelmaa esittelen mielelläni, mutta maahan iskeytynyttä kohtaa en. Otin särkylääkkeen ja aloitin työt.

Ensi viikoksi on luvattu lämmintä. Sula lumi ja jää, sula! Leskenlehtien, krookuksien, skillojen ja lumikellojen pitäisi ehdottomasti kukkia, koska nyt pitäisi olla kevät.

Talvipuutarhan pääsiäiskukat, Helsinki

Talvipuutarhaan kannattaa mennä ihailemaan keltaisia ja oransseja pääsiäiskukkia, kauniita pääsiäiskransseja ja kukkivia valkoisia orkideoja. Perheen kanssa voi mennä istumaan tilassa olevaan pöytään ja pitää vaikka babakestit.

Joka vuosi suunnittelen pääsiäismyyjäisiin menemistä ja joka vuosi unohdan idean. Ensi vuonna menen – ihan varmasti.

Aurinkoisia päiviä ja hyvää pääsiäistä!

Marja

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.